2008-03-18 14:46

Vinnande koncept ska ge guld i Polen

Om knappt två månader spelar U19-damerna VM i Polen. Vi har kollat läget med förbundskaptenen Marcus Holm som berättar hur det svenska laget kommer att bo och vad man kommer att göra mellan matcherna.

Marcus Holm var med när det bestämdes vilket hotell Sverige ska bo på under VM. Han har varit i Polen och tittat närmare på både boende och arenor.


Bild från Finnkampen för tre månader sedan. Marcus Holm ger instruktioner till Anna Wijk och Amanda Wall. Foto: Bildbyrån.


Sveriges matcher i gruppspelet och eventuell semifinal spelas i Babimost och det är i den staden som laget kommer att bo under hela VM-veckan.

– Det är inte svensk standard på de hotell som vi valde mellan. Det fanns några hotell med bättre standard men de låg för långt bort.

– Vi kommer att bo på ett hotell som är litet och gemytligt. Vi har hela hotellet för oss själva. Det innebär många fördelar, till exempel att vi kan styra upp maten, säger Marcus Holm.

Det finns gott om gemensamma utrymmen i och utanför hotellet, vilket är bra för sammanhållningen i laget. Marcus Holm berättar att han har positiva erfarenheter från VM i Tyskland 2006, då man hade ett liknande upplägg.

Det är första gången som Polen arrangerar ett VM. Mästerskapet är fördelat på tre orter. För svensk del blir det främst matcher i Babimost. Förhoppningsvis spelar man sedan final i Wolsztyn. Turneringen inleds den 7 maj och avslutas den 11 maj.


I Wolsztyn Arena spelas VM-finalen den 11 maj. Foto: www.wfc2008.pl.


Innan Sverige reser till Polen kommer laget att samlas fem dagar i Halmstad, som för övrigt är hemort för förbundskaptenen Marcus Holm.

– Det blir ett antal träningspass och teambuildingaktiviteter. Bland annat kommer vi att besöka Tylösand Spa. Preliminärt kommer vi också att spela en träningsmatch mot IBC Engelholm.

Från Halmstad åker sedan VM-laget buss till Polen via Rostock. Att ha med sig egen buss under U19-VM är ett koncept som Sverige har använt vid turneringarna nere på kontinenten. Det är praktiskt att ha samma buss hela veckan men det är även det billigaste alternativet att resa.

Har du VM-laget klart för dig?
– Till stora delar. Stommen i VM-truppen består av dem som var med i Finnkampen i december, säger Marcus Holm.

Skillnaden är att man använde 22 spelare i Finnkampen medan VM-truppen ska bestå av 20 spelare. Dessutom är det enligt Holm flera spelare som knackar på porten.

Landslagsledningen avvaktar distriktslags-SM som spelas 11-13 april innan man släpper VM-truppen.


Sverige är regerande mästare i samtliga VM-klasser. I maj ska
U19-damerna försvara guldet i Polen. Foto: Bildbyrån.

 

www.wfc2008.pl

Några av punkterna på Sveriges
program under VM-veckan i Polen

Måndag 5 maj
Ankomst till Babimost på kvällen

Tisdag 6 maj
Skolbesök i Zielona Gorá
Träning i matcharenan
VM-invigning

Onsdag 7 maj
Match mot Tjeckien
Hockeyspelsturnering

Torsdag 8 maj
Match mot Polen
Titta på Lettland-Schweiz

Fredag 9 maj
Förmiddagsträning
Match mot Tyskland

Lördag 10 maj
Stadsvandring
Semifinal

Söndag 11 maj
Final eller bronsmatch
Bussen vänder hem mot Sverige igen


 


Författare: Klas Pettersson