"Vi blev paralyserade" - Innebandy.se
2008-03-21 00:11

"Vi blev paralyserade"

Dalen förlorade mot lokalkonkurrenten Iksu i den första kvartsfinalen med 10-2. innebandy.se intervjuade Dalens målvakt Mirja Viklund inför långfredagens returmöte.

Mirja ViklundNi gick på pumpen ganska så ordentligt mot Iksu i söndags. Vad hände?
– Vi började bra och spelade aggressivt och pressade Iksu. När de gjorde några mål blev vi paralyserade. Och när vi satsade framåt blottade vi oss bakåt, därav de stora siffrorna.

Vilken var er strategi innan matchen? Varför lyckades ni inte genomföra den?
– Vi skulle spela just aggressivt, men inte tokpressa direkt. Det gjorde vi i 30 minuter men sedan blev vi skakis och gick ifrån strategin. Framför allt när de gjorde sina första mål.

Ni har haft svårt för att göra mål under säsongen. Endast 12 skott på mål i den första kvartsfinalen. Hur ska ni våga skjuta?
– Vi måste skjuta på de lägen vi får, vilket vi inte alltid gör. Skotten måste komma mer direkt och snabbare. Som det är nu tar vi emot bollen och försöker göra något extra istället. Vi har bra målskyttar som Frida Eriksson och Nina Helas. Får de bara bollen på mål så sätter de dem.

Vad tar ni med er som var bra?
– De första 30 minuterna när vi inte visar någon respekt för Iksu och spelar som ett kollektiv. I det stora hela var vårt försvarsspel bra och vi fick Iksu att skjuta från kanterna.

Vad måste ni förbättra inför fredagens match?
– Vi måste skjuta mer direkt och på mål, tighta till i boxplay, inte låta Iksu stå så rena i slottet som de emellanåt gjorde senast och vi måste ha fokus hela matchen.

Varför slår Dalen ut Iksu?
– Vi har spelat jämnt med Iksu i flera matcher nu och de har hittills dragit det längsta strået. Nu är det vår tur att göra det.


Fredagens matcher i damernas SM-slutspel
Dalen-Iksu (Iksu vann första matchen)
Kais Mora-Balrog B/S (Balrog vann första matchen)
Falun-Pixbo W (Pixbo vann första matchen)

Författare: Gittan Ahonen Gunnarzon