2008-03-15 22:54

Sofia vs Sandra

Balrogs målvakt Sofia Pettersson ställs mot sin nyblivna landslagskollega Sandra Fredriksson från Kais Mora när kvartsfinalerna inleds. innebandy.se fick en intervju med Sofia.


Sofia i matchen mot Iksu i höstas. Foto: Bildbyrån.


Serieseger blev det. Är ni favoriten som håller hela vägen?
– Det återstår att se, vi har varit upp och ner under säsongen och får se hur långt vi räcker. Avslutningen mot Iksu (förlust 6-4) var ju inte så bra, men vi får ta med oss att vi vann de två sista perioderna med 4-0. Det är i alla fall kul att slutspelet sätter igång nu!

Annars har Balrog en förmåga att åka ut i semifinalen…
– Jag har ju bara varit med en säsong, men under säsongen har vi kört mental träning och nu är det bara att gå in och köra. Vi brukar skämta om detta inom laget så det är inte så allvarligt för oss.

Ni förlorade oväntat mot nykomlingen Kais Mora i serien. Underskattning?
– Det är svårt att säga, men vi var inte helt med i matchen. Kais var helt klart värda att vinna den matchen och de har verkligen överraskat i serien och tagit poäng av alla topplag.

Din landslagskollega Sandra Fredriksson finns hos er kvartsfinalmotståndare. Hur ska ni få hål på henne?
– Sandra är jätteduktig och det gäller för oss att få till många avslut och vara med på returerna. Hon är grymt reaktionssnabb och väldigt smidig och snabb. Vi är bägge lugna i målet, men hon är nog kvickare än mig. Trots sin ungdom är hon redan mycket bra.

Vilka spelare är heta i Balrog?
– Vi har ett enormt bra lag när alla är på tå och en stor konkurrens på alla platser. Emelie Lindström och Amanda Wendelstig har gått riktigt bra, Hermine ”Minne” Dahlerus är alltid ”Minne”, Johanna Dahlin har fått flytta ner på backen och gjort det bra, Sara Berg och Erika Tjusberg tillhör de yngre backarna och har utvecklats, Lisah Samuelsson är tillbaka efter sina skador och är på gång.

Vad vet du om Kais Moras spel?
– De spelar man-man och jobbar kopiöst över hela planen. Det gäller för oss att ha bra rull på bollen och att röra på oss.

Varför slår ni ut Kais Mora ur slutspelet?
– Vi är bättre på alla positioner och har rutin samt erfarenhet. Det enda som talar emot oss är att Kais/Mora inte har något att förlora och kommer att kämpa järnet och att de har en duktig målvakt. Jag tror ändå att vi vinner i två raka matcher.

Kvartsfinalserien mellan Balrog och Kais Mora inleds på måndag. På söndagen inleds de tre övriga kvartsfinalserierna.

Info om slutspelet

Författare: Gittan Ahonen Gunnarzon