Slutspelsdramatik i tv - Innebandy.se
2008-03-05 13:19

Slutspelsdramatik i tv

Inför den avslutande omgången i Svenska Superligan blir det matchbyte i TV4+. I stället för den planerade Pixbo Wallenstam-AIK, sänder man Balrog B/S-Helsingborg. Därmed fångas kampen om den åttonde och sista slutspelsplatsen i direktsändning.

Det var dock inget lätt byte. Balrog var tvungna att byta hall från Botkyrkahallen till den mer TV-mässiga Täljehallen, där en stor basketturnering var inbokad.


Duell mellan Peter Persson och Joacim Hillborg när Helsingborg och Balrog möttes i december. På söndag möts de igen. Matchen sänds i TV4+ och en slutspelsplats ligger i potten. Foto: Bildbyrån.

- Detta skedde med kort varsel, och jag vill tacka Södertälje Kommun, Södertälje Basketbollklubb och Balrog IK för en snabb och imponerande insats. Utan deras snabba handläggning och goda samarbetsvilja hade ändringen aldrig varit möjlig, säger Micael Fasth, redaktör för TV4:s innebandysändningar.

Sändningen startar som planerat kl 16.00 i TV4plus, en kanal som kan ses av de flesta svenskar. Eftersom den sista omgången har gemensam speltid kommer samtliga matcher att bevakas med så kallat ”pling i rutan”.

När matcherna är slut väljer de fyra topplagen motståndare i kvartsfinalerna. Valen presenteras och kommenteras i Sporten i TV4 kl 20.00.