2008-03-14 10:57

”Slutspel räcker för att vi ska tända till”

Camilla Granelid är rutinerad som få och spelar åter igen slutspel med sitt Falun. Den här gången ställs laget mot Pixbo i kvartsfinalen. Granelid tror att det finns mer att plocka fram hos Faluns spelare än vad vi hittills har fått se den här säsongen.

Camilla GranelidNi blev valda av Pixbo. Ger det extra motivation till att vinna över dem?
– Vi trodde nog att vi skulle få dem. Det kan säkert ge tändvätska när seriesegraren väljer det sämsta laget, men för oss räcker det att det är slutspel för att vi ska tända till extra.

Vilka spelare bör ni se upp med i Pixbo?
– Jessica Holmgren är alltid duktig, Camilla Nilsson är snabb och målfarlig, målvakten Helena Andersson utstrålar trygghet och hon står alltid rätt, Josefina Parling har spelat i Falun så henne känner vi väl. Hon är stor, stark och rivig och spelar respektlöst.

Hur är Pixbo som lag?
– De är både individualister och är ett lag, med en blandning av gammalt och nytt. Pixbo har gjort en stark säsong och har en duktig tränare. Vi har vunnit fyra av sex perioder mot dem, men ändå förlorat bägge matcherna i serien. Vi har varit alldeles för ojämna och gjort enkla misstag som de har gjort mål på.

Vilka spelare är heta i Falun?
– Malin Dalbjer gör ibland vad hon vill på träningarna. Hon har ett bra skott och är bra på att stressa motståndarna. Malin är i bra fysisk form och har ett gott självförtroende. Sara Kristoffersson är otroligt teknisk, pigg och rapp men har varit lite omotiverad denna säsong. Hon har ju varit med om allt, som att vinna skytteligan och att göra tre mål i en VM-final. Då är det inte så konstigt att det smyger sig in en mättnadskänsla.

Hur bra är säsongens upplaga av Falun?
– Vi är nöjda med vår säsong hittills. Vi har varit med bra mot topplagen, trots att vi tappade många spelare inför den här säsongen. Våra unga och orutinerade har kommit in bra i spelet. Vårt mål var att träna med samma kvantitet som de fyra topplagen i serien, men om möjligt ha bättre kvalité och ta oss till slutspel.

Vad tror du om matchbilden mot Pixbo?
– Det blir säkert ruggigt jämnt, fysiskt med ett högt tempo. Alla kommer att satsa allt. Vi har en god chans att ta dem. På pappret är de favoriter, men det har ju inte hjälpt tidigare år.

Varför slår ni ut Pixbo ur slutspelet?
– Jag tror att vi har mer att plocka ur våra spelare. Många spelare i Falun har varit med många år och höjer sig från serielunken till slutspelet.

Damernas SM-slutspel inleds på söndag med följande matcher:
Pixbo Wallenstam-Falun   sänds i TV4 Sport
Rönnby-Endre
Iksu-Dalen

Författare: Gittan Ahonen Gunnarzon