2008-03-20 06:39

Revanschsugen Bagge till Gotland

Caroline Bagge är Rönnbys 18-åriga backtalang som är nominerad till årets rookie och har tagit en ordinarie backplats hos de svenska mästarinnorna. innebandy.se fick en intervju med Caroline inför torsdagens viktiga match mot Endre.


Caroline Bagge passerar Pixbos Alexandra Lidström. Carolines Rönnby måste slå Endre på torsdagen för att säsongen inte ska vara över. Foto: Bildbyrån.


Du beskrivs som en modern back med stor utvecklingspotential. Håller du med?
– Jo, jag vill ju utvecklas och då går det oftast att göra det också. Jag har blick för spelet, är ganska snabb och har bra skott som jag borde utnyttja mer.

Varför tror du att du har lyckats ta en ordinarie backplats hos de svenska mästarinnorna redan under din debutsäsong?
– Jag har fått vara skadefri och jag har tränat på hela sommaren. Dessutom har jag visat att jag vill spela, har kämpat hela tiden.

Och nu har du chansen att ta hem rookiepriset!
– Jag blev överraskad! Det har jag verkligen inte haft i tankarna. Det är ju sju andra bra spelare som är nominerade, men det är kul och en ära att överhuvudtaget bi nominerad.

Det är inte bara positiva händelser för dig på sistone. Ni förlorade den första kvartsfinalen mot Endre. Hur gick det till?
– Det var oerhört surt att förlora den matchen. Vi satte inte våra chanser och var loja i början, men vi kom igång bättre i den sista perioden. Vi hade också otur vid bägge deras mål. Jag kan säga att vi inte underskattade Endre, det var ju ändå en kvartsfinal och en jämn match. Endre spelade som vanligt, även om deras defensiv var bättre. Visst saknade vi Helena Lundqvist (sjuk, reds anm), men en spelare gör inte ett helt lag.

Var det några spelare som utmärkte sig extra?
– Vår målvakt Hanna Pettersson var riktigt bra, som hon alltid är. I Endre var det framför allt Sara Anteryd som klev in och sköt mycket.

Vad måste ni förbättra inför torsdagens bortamatch?
– Vi måste ha ett bättre passningsspel, mer rörelse, skjuta mer på mål och ha folk framför deras målvakt. Det är framför allt offensivt som vi måste bli bättre.

Varför slår Rönnby ut Endre?
– För att vi är revanschsugna och ett spelskickligt lag. Vi är också ett kämpalag och ger oss aldrig.Kvartsfinal 2 i damernas SM-slutspel
Tordag: Endre-Rönnby (Endre vann första matchen)
Fredag: Dalen-Iksu (Iksu vann första matchen)
Fredag: Kais Mora-Balrog B/S (Balrog vann första matchen)
Fredag: Falun-Pixbo W (Pixbo vann första matchen)

Författare: Gittan Ahonen Gunnarzon