2008-03-09 13:56

RIG Umeå vann guldet

RIG Umeå vann SM-guld för damjuniorer, 18 år. Detta efter att man vunnit mot Täby IS med 8-4 i finalen som spelades i Lisebergshallen i Göteborg.


RIG Umeå firar guldet. Foto: Bildbyrån


Täby inledde matchen bäst och tog ledningen med både 1-0 och 2-1. RIG var dock starka och kom tillbaka och innan den första perioden var färdigspelad så hade de vänt och ledde med 3-2.

Den ledningen släppte de aldrig utan drog istället ifrån ytterligare och resultatet efter den andra perioden var 6-3 till RIG.

I mitten av den sista perioden reducerade Täby till 6-4. Trots att Täby tog ut målvakten med hela sex minuter kvar att spela av matchen så kom de aldrig närmare utan RIG kunde avgöra matchen och fastställa slutresultatet 8-4.

– Det är helt otroligt. Jag tror inte riktigt att jag förstått att vi vunnit ännu. Skitroligt, det största jag varit med om hittills på innebandyplan! sade RIG Umeås tvåmålsskytt Anna Wijk direkt efter matchen.

Vad gjorde att ni vann idag?
Hela laget kämpade riktigt bra. Vi spelade med bra intensitet genom hela matchen och gick in i närkamperna. Samtidigt satte vi våra chanser, sade Anna Wijk.

Hur ska ni fira segern nu?
Det blir väl att gå in i omklädningsrummet och spruta champagne. Sedan kommer väl firandet att pågå hela dagen och vi ska njuta av segern! sade Anna Wijk.

Matchfakta: Täby IS - RIG Umeå IBF 4-8


Författare: Johan Norberg