2008-03-08 12:57

Pixbo till final efter sudden

Pixbo Wallenstams F16-lag är klara för morgondagens final i ungdoms-SM för klubblag. Detta efter att man i dagens semifinal vunnit mot IKSU Ungdom med 2-1 efter sudden death. I finalen möter man Jönköping som i sin semifinal vann mot Täby IS med 3-1.

Pixbo Wallenstams F16-lag är tillsammans med Jönköpings F16-lag klara för final i ungdoms-SM för klubblag.

Pixbo vann sin semfinal mot IKSU Ungdom efter en mycket spännande semifinal som avgjordes först efter sudden death. Stor matchvinnare i Pixbo blev Lina Forsberg som gjorde det avgörande målet i sudden.

Du satte nyss avgörande 2-1 i sudden för Pixbo. Hur känns det?
– Det känns riktigt bra! Det kändes som att vi skulle vinna hela tiden men IKSU hade också några riktigt bra chanser. Det var två otroligt bra lag som möttes idag och då känns det givetvis jätteskönt att kunna få avgöra, sade Lina Forsberg direkt efter vinsten.

Vad gjorde att ni kunde dra det längsta strået tillslut och vinna matchen?
– Vi har alltid jätteroligt tillsammans och även i fall om vi får en svacka i spelet någon gång så lyckas vi att tack vare den goda stämningen i truppen hitta tillbaka till vårt vinnande spel igen, fortsatte Lina Forsberg.

Nu möter ni Jönköping i finalen. Hur bra koll har ni på dem?
– Vi har mött dem flera gånger tidigare, bland annat i Gothia Cup, så vi har hyfsat bra koll på dem. Det är två riktigt bra lag som kommer att mötas i finalen imorgon och det kommer att bli hårt men jag tror att vi vinner, sade Lina Forsberg inför morgondagens final mot Jönköping.

Matchfakta: IKSU Ungdom – Pixbo Wallenstam 1-2 SD


Det blev en dramatisk och spännande match mellan Pixbo och IKSU Ungdom i ungdoms-SM för klubblag. Foto: Johan Norberg
Jönköping vann sin semifinal mot Täby IS med 3-1. Detta efter att Jönköpings Frida Nydén gjort både 1-0 och 2-0 för Jönköping i andra perioden.

Även om Täby sedan kom tillbaka något i tredje perioden så kom de inte närmare än reducering 2-1. Jönköping kunde istället avgöra matchen genom att göra 3-1 med mindre än minuten kvar att spela av matchen.

Matchfakta: Täby IS – Jönköpings IK 1-3


Författare: Johan Norberg