Kohonen fick sällskap av Anderson - Innebandy.se
2008-03-05 09:18

Kohonen fick sällskap av Anderson

Mikael Anderson öste in poäng när Visby IBK spelade hem sin division 2-serie. Bland annat gjorde han 52 assists, vilket är nytt rekord i tvåan. Tidigare är det bara Mika Kohonen som har lyckats göra mer än 50 assistpoäng under en säsong i förbundsserierna.


Mikael Anderson i FC Helsingborgs tröja. Mikael kom från FCH till Visby inför den här säsongen och han har slagit nytt assistrekord i division 2. Foto: Bildbyrån.


Mikael Anderson kom till Visby IBK inför den här säsongen. Dessförinnan hade han spelat i högsta serien med Pixbo Wallenstam, Jönköping och Helsingborg.

Efter fyra poäng per match stannade Mikael Anderson på 88 poäng och en klar seger i poängligan.

Poängrekordet i division 2 ligger på 95 (Mathias Bondeson förra säsongen). Däremot är Mikael Andersons 52 assistpoäng nytt rekord för den här nivån.

Att göra över 50 assistpoäng under en säsong är mycket ovanligt i förbundsserierna. Faktum är att det bara är Mika Kohonen som har lyckats.
Kohonen har å andra sidan gjort det två gånger. Med bred marginal. I elitserien. Under rekordsäsongen 2000/01 blev det 68 assists för Kohonen i grundserien. Två säsonger senare kom han upp i 67.

Till sidan med alla innebandyrekord


Författare: Klas Pettersson