2008-03-08 14:58

Hässelby och Team Thorengruppen till final

Det blir Hässelby och Team Thorengruppens pojkar 16 år som spelar final i ungdoms-SM för klubblag imorgon. Detta efter att Hässelby vunnit sin semifinal mot Mullsjö med 8-4 och Team Thorengruppen vunnit mot Pixbo Wallenstam med 4-2 i sin semifinal.

Hässelby inledde sin semifinal mot Mullsjö bra och ledde med 3-1 efter första perioden och med 5-1 efter två perioder. I tredje perioden kom Mullsjö tillbaka och reducerade till ett antal gånger till resultatet 6-4 och Hässelby kändes skakat.

Hässelby tog då en bra och viktig time out och istället för fler mål i baken resulterade den i att man kunde avgöra matchen genom två mål i öppen kasse.

– Vi gjorde två riktigt bra perioder inledningsvis. Sedan slarvar vi och Mullsjö kommer in i matchen igen, sade Hässelbys lagkapten Andreas Lindsjöö direkt efter matchen.

Ni är klara för final nu där ni möter Team Thorengruppen. Hur känns det?
– Det känns underbart, det är det man har längtat efter enda sen vi tog oss vidare från regionslutspelet, fortsatte Andreas Lindsjöö.

Matchfakta: Hässelby – Mullsjö 8-4


Hässelby i rött vann sin semifinal mot Mullsjö i blått med 8-4. Foto Johan Norberg
I Team Thorengruppens semifinal mot Pixbo Wallenstam tog Pixbo ledningen med 1-0 i första perioden. Team Thorengruppen kvitterade dock direkt ett par minuter senare och resultatet var 1-1 efter den första perioden.

I den andra perioden tog Team Thorengruppen tidigt ledningen med 2-1 och innan perioden var färdigspelad hade man utökat ledningen till 3-1. I tredje perioden dröjde det tills den trettonde minuten innan första målet kom då Team Thorengruppen avgjorde matchen genom att göra 4-1. I matchens sista minut hyfsade Pixbo till siffrorna något genom att reducera till 4-2 vilket också blev slutresultatet.

– Det var en ganska hård match men jag tycker ändå att vi hade god kontroll på matchen. Efter att vi tog ledningen med 2 mål så kändes det som att det aldrig var det någon fara, sade Team Thorengruppens lagkapten Patrik Öhlund.

Ni möter Hässelby i morgondagens final. Hur bra koll har ni på dem?
– Jag tror våra tränare har lite koll annars har vi nog inte så bra koll då vi aldrig mött dem. Jag tror att vi har en bra chans då vi har gott om rutin och varit med om många liknande situationer tidigare, fortsatte Patrik Öhlund.

Matchfakta: Team Thorengruppen – Pixbo Wallenstam 4-2


Team Thorengruppen i rött vann över Pixbo Wallenstam med 4-2 i sin semifinal. Foto: Johan Norberg

Författare: Johan Norberg