2008-03-17 22:20

Dalen fick gruvlig revansch

Under den spännande slutspelsmåndagen kunde Dalen och Caperio/Täby utjämna till 1-1 i matcher i herrarnas SM-slutspel medan AIK ökade på till 2-0 i matcher. I damernas slutspel inledde Balrog med vinst mot Kais Mora.

När kvartsfinalerna inleddes i förra veckan var det jämnt i alla matcher utom när Pixbo slog Dalen klart (7-2). På måndagen var det ombytta roller och Dalen vann stort hemma i Gammliahallen. Umeålaget gick fram till 4-0 i första perioden och ökade på tidigt i andra. Till slut vann Dalen med 9-3 och det blir en mycket intressant fortsättning på matchserien.

Matchfakta, Dalen-Pixbo Wallenstam 9-3


Andreas Carlbom gjorde fyra mål när Dalen utjämnade till 1-1 i matcher. Även kedjekamraten Ketil Kronberg noterades för fyra poäng i måndagens match. Foto: Bildbyrån.I Tibblehallen vann Caperio/Täby två straffläggningar i förra årets slutspel. Nu har man ytterligare en strafftriumf. Matchen mot Storvreta hade resultatet 6-6 efter full tid och tio minuters sudden death.

Under ordinarie matchtid satte Danne Bron-Sundbom en straff för Täby medan Mika Kohonen gjorde straffmål för Storvreta. I straffläggningen var det Kohonen som inledde med miss. I stället var det Sundbom som gjorde straffläggningens första mål. I fjärde straffrundan avgjorde sedan Jonatan Allgulander för Caperio/Täby.

Den här matchserien fortsätter med match 3 på torsdag, en match som sänds i TV4 Sport.

Matchfakta Caperio/Täby-Storvreta 7-6 strAIK vann på nytt med uddamålet mot Falun. Det var dock hemmalaget som tog ledningen redan efter 24 sekunder. De
1 586 åskådarna i Falu Kuriren Arena fick sedan se Örjan Skogström göra sitt första mål i AIK-tröjan. Slutresultatet blev 5-4 till AIK som nu har matchboll hemma i Solnahallen på torsdag.

– De hade lite chanser på slutet, men vi stod upp bra och fick med oss segern hem, kommenterade AIK-tränaren Mikael Karlberg efter matchen.

Matchfakta, Falun-AIK 4-5I damernas slutspel fullbordades den första rundan, då Balrog tog emot Kais Mora. Balrog infriade favoritskapet och vann matchen med 5-2. Johanna Dahlin och Emelie Lindström gjorde två mål vardera.

Matchfakta, Balrog B/S-Kais Mora 5-2


Författare: Klas Pettersson