52 poäng räckte inte den här gången - Innebandy.se
2008-03-03 16:59

52 poäng räckte inte den här gången

KFUM Linköpings herrar har gjort en snabb färd genom seriesystemet. 52 poäng har räckt till serieseger de två senaste säsongerna. Den här säsongen tog laget också 52 poäng men det räckte inte riktigt hela vägen till SSL.

Trots att det var seriefinal mellan Mullsjö och Älvstranden i slutomgången, hade även KFUM Linköping chansen att ta hem seriesegern i division 1 södra.


Här hade KFUM Linköping marginalerna på rätt sida. Lagkaptenen Joakim Karlsson sätter ett av sina två mål i söndagens match mot Engelholm. Linköping vann matchen med 10-5. Foto: Bildbyrån.


Linköping låg en poäng bakom toppduon. Om man tog en förväntad seger mot Engelholm i avslutningsmatchen skulle man ha en liten chans till serieseger. Om det blev oavgjort mellan Mullsjö och Älvstranden eller om Älvstranden skulle vinna i sudden death, skulle Linköping ta hem serien.

Den hyperdramatiska seriefinalen innebar att Älvstranden gjorde 9-8 efter 19.41 av sista perioden. Mullsjö kvitterade sju sekunder senare. I förlängningen avgjorde sedan Mullsjö med 32 sekunder kvar att spela. Därmed var det Hide-a-lite Mullsjö som vann division 1 södra och spelar i Svenska Superligan kommande säsong.

– Helt sjukt känns det. Vi hade vår sportchef nere i Mullsjö, så han satt och rapporterade över mobiltelefonen. Alla tre lagen var i superligan inom fem minuter, och vi var där i fyra och en halv. Det känns riktigt stumt, sade Linköpingstränaren Torbjörn Johansson till Sveriges Radio Östergötland.

Linköping kom upp i 52 poäng, vilket man har tagit för vana att göra de senaste säsongerna.

2005/06
52 poäng räckte till serieseger i division 3 Östergötland.

2006/07
52 poäng räckte till serieseger i division 2 mellersta Svealand

2007/08
52 poäng gav Linköping en andraplats i division 1 södra


Bild från elitseriekvalet våren 2001. Peter Vilkman till vänster vann med sitt Helsingborg (dåvarande Högaborg) och spelar fortfarande i högsta serien. Spelaren till höger är Petter Johansson i KFUM Linköping. Han är numer en välkänd kommentator i Radiosporten och Canal Plus.


Klubben representerades i högsta serien säsongen 1999/00 men man lyckades inte hänga kvar. Den efterföljande säsongen vann man division 1 men lyckades inte kvala sig upp till elitserien.

Östergötland får fortsätta vänta på ett lag i högsta serien men KFUM Linköpings insats gör att det ser ljust ut för framtiden.


Författare: Klas Pettersson