2008-03-28 07:59

” Vi är inte rädda för något”

Gotländska Endre är laget på allas läppar. Man lyckades slå ut de svenska mästarinnorna Rönnby i kvartsfinalen och är klara för semifinalspel mot Iksu. innebandy.se fick en intervju med Endres tränare Joakim Sjöstrand.

Grattis till semifinalavancemanget!
– Tack. Det känns naturligtvis jättebra! Vi var ju inte direkt några favoriter, men vi visste att vi hade chansen. Vi kan inte vara förvånade då vi vet om vår kapacitet. Det var en förlösande känsla vid slutsignalen.

Berätta om matchen! Vad var det som inte fungerade i den första och andra perioden?
– I den första perioden var vi stabila bakåt och hade en del ströchanser, även om Rönnby mestadels hade tryck. I den andra perioden ägde Rönnby och borde ha gjort fler mål.

Vad gjorde ni för förändringar inför slutperioden?
– Vi bytte in Sabina Wedberg istället för Jessica Storm. Vi blev offensivare och vågade mer framåt, spelade enkelt och sköt mycket mer. Deras målvakt Hanna Pettersson släppte en del returer som blev farliga chanser för oss. Inbytta Wedberg reducerade och Anete Seina kvitterade. Vi öste på och ville avgöra. I sudden gick spelet fram och tillbaka, men det blev straffar. Det var oerhört nervöst och bara 1 av 10 straffar gick i mål. Men det räckte denna gång och det var roligt att vara på rätt sida.

Några spelare som höjde sig extra?
– Anete Seina får sällan uppmärksamhet och beröm, vilket hon förtjänar och jag vill framhålla henne samt vår målvakt Hanna Sihlman. Hanna har tillräckligt stora fötter för att göra matchavgörande räddningar. Det är ett internskämt!

En Rönnby-spelare har i efterhand uttryckt att de egentligen är bättre än Endre och att ni kommer att förlora mot Iksu med 15-0. Kommentar?
– Jag har tränat Helena Lundqvist i Halmstad och vet vilken vinnarskalle hon har och det var sagt direkt efter matchen. Intervjuerna med Karolina Widar och Bosse Hägglöf var okej. Att de tyckte att de bara skulle vinna blev ju också deras fall. Elitserien är så pass jämn att så jävla självklart var det inte.

Nu ska ni möta Iksu, hur känns det?
– Förvånande! Vi tog för givet att Balrog skulle välja seriens sjua, men det gjorde de inte. Iksu spelar bra innebandy och vi spelar händelserik innebandy. Vi hoppas stå upp bra mot dem, då vi har haft häng på dem i serien. Det ska bli skitskoj!

Ska ni ändra ert spel något mot när ni mötte Rönnby?
– Nej, vi ska bara köra på. Vi kan inte rulla ut motståndare, utan för oss handlar det om att våga och vilja. Vi har spetskompetens i form av många målskyttar. Mot Rönnby var det andra femman som steg fram, så alla kan hota.

Vad ska ni se upp med hos Iksu?
– Deras fart på spelet, då de är väldigt rörliga i anfallszon. Vi tvingas till långa förflyttningar vilket vi inte mår bra av. Vårt spel bygger på att vi ska göra det tillsammans och inte markera några speciella spelare hos motståndarna.

Inte är ni väl nöjda nu?
– Vi är stolta över att vi har gjort bra saker hittills, men ingen är nöjd med en semifinalplats. Det märktes inte minst direkt efter sista matchen mot Rönnby, när tjejerna ville spela match igen.

Varför spelar Endre SM-final i Globen?
– Vi är inte rädda för något och vågar vinna. Alla gör jobbet tillsammans och det ger oss möjlighet att spela final. Det händer saker hela tiden när vi spelar och det brukar vara spännande matcher för publiken. Nu ska vi njuta av slutspelet, för det är inte många som får uppleva detta.


Semifinal 1, damer:
Lördag 15.00, Iksu-Endre
Söndag 16.00, Balrog B/S-Pixbo Wallenstam

Författare: Gittan Ahonen Gunnarzon