Täby vann även andra matchen - Innebandy.se
2007-03-19 23:59

Täby vann även andra matchen

I måndagens andra omgång i herrarnas kvartsfinaler vann Caperio/Täby sin andra raka match mot storfavoriten AIK och leder nu med 2-0 i matcher. I kvällens andra matcher vann både Pixbo och Warberg och det står nu 1-1 i deras matchserier.

Caperio/Täby vann sin andra raka match mot favoriten AIK i kvartsfinalspelet. Slutresultatet blev till slut 4-3 till Täby efter sudden death. Täby leder nu med 2-0 i matcher.

– Det blev en stentuff match. Det var fysiskt tufft och hårt. Första perioden tycker jag gick till AIK, sedan tycker jag att vi tog över något i andra. Sista perioden tycker jag stod och vägde väldigt länge men till slut drog vi längsta strået återigen i sudden, sade Caperio/Täbys tränare Magnus Jäderlund efter matchen.

– Vi har lyckats väldigt bra med vårt försvar under de här matcherna, det har varit helt perfekt. Sedan har givetvis vårt kontringsspel fungerat väldigt bra. Men vi har kartlagt AIK väldigt bra också, men vi vet att AIK är ett grymt lag och ingenting är klart än, fortsatte Jäderlund.

Matchfakta Caperio/Täby – AIK 4-3 SD 

_____________________________________________________________

I matchen mellan Helsingborg och Warberg blev det nytt publikrekord i Idrottens hus i Helsingborg, hela 2119 kom och såg matchen. Den första perioden var mycket jämn. Det var tufft spel och perioden innehöll en hel del utvisningar men förblev mållös.

I början av den andra perioden tog Helsingborg ledningen genom Magnus Anderberg i powerplay. Den andra perioden var fortsatt jämn och Warberg fick tillslut hål på Helsingborgs målvakt Mattias Andersson och lyckades både kvittera och ta ledningen före periodens slut.

Direkt i den tredje perioden utökade Warberg sin ledning till 1-3 efter en soloräd av Kimmo Eskelinen. Efter det tog Warberg över allt mer och även om Helsingborg lyckades reducera till 2-3 så rann matchen iväg till Warbergs fördel och Warberg vann tillslut med 2-8. Det står nu 1-1 i matcher.

Det har snackats en hel del om målvaktsmatchen mellan dig och Mattias Andersson. Mattias Andersson vann klart i torsdagens match och idag tog du revansch.
– Jag försöker alltid spela så bra som möjligt . Jag vet att spelar jag bra så gör jag det, sade Warbergs målvakt Peter Sjögren efter matchen.

– Vi spelade riktigt stabilt idag. Vi hade bestämt oss för att vi skulle vinna idag och jag tycker alla lyfter sig rejält. Vi var riktigt revanschsugna och jag tycker alla i laget gör en kanonmatch idag, fortsatte Sjögren.

Matchfakta Helsingborg – Warberg 2-8

_____________________________________________________________

Kvällens sista match mellan Balrog B/S och Pixbo Wallenstam blev också den mycket jämn. Pixbo vann tillslut med 3-4 efter att Henrik Delborn avgjort för Pixbo med mindre än minuten kvar av ordinarie matchtid. Delborn Blev därmed tremålsskytt för Pixbo. För Balrog B/S blev Anders Wilderoth tvåmålsskytt. Det står nu 1-1 i matcher även i denna kvartsfinalserie.

Matchfakta Balrog – Pixbo 3-4 

_____________________________________________________________

I söndagens match mellan Dalen och Storvreta kopplade Storvreta ett rejält grepp om matchserien då man vann med 4-6. Dalen ledde med 3-0 efter den första perioden vilket Storvreta hade hämtat upp i början av tredje perioden och i sista halvan av den sista perioden lyckades Storvreta dra ifrån till 4-6. Storvreta leder nu matchserien med 2-0 i matcher.

Matchfakta Dalen – Storvreta 4-6


Författare: Johan Norberg