2007-03-22 23:07

Snabba vändningar avgjorde

Det var snabba vändningar som avgjorde två av torsdagens kvartsfinaler. Mellan Warberg och Helsingborg vände Helsingborg underläge 6-4 till vinst 6-8. Och mellan Storvreta och Dalen vände Dalen underläge 6-4 till vinst 6-9.

I matchen mellan Warberg och Helsingborg i Sparbankshallen i Varberg inledde precis som i första matchen Helsingborg bäst. Efter bland annat två mål av Daniel Johnsson hade skåningarna en 3-1 ledning i den första periodpausen. I andra perioden kom Warberg tillbaka och lyckades först reducera till 2-3 och sedan kvittera till 3-3 på straff av Mathias ”Bult” Larsson.

I den sista perioden tog Helsingborg snabbt ledningen igen. Men sedan tog Warberg ett rejält tag om matchen och gjorde tre mål, varav de två sista båda av Mikael Holmer till ledning 6-4 och de flesta trodde att matchen var avgjord. Men inte Helsingborg som istället vände på matchen igen och gjorde två mål i powerplay till ställningen 6-6. Med drygt fyra minuter kvar av matchen klev Helsingborgs Henrik Brendheden fram och avgjorde matchen då han tryckte in avgörande 6-7. Brendheden satte också det helt avgörande 6-8 i tom kasse med fem sekunder kvar av matchen.

– Det kändes riktigt skönt att få avgöra matchen. En riktig lagseger och det känns riktigt gött nu, sade Brendheden efter matchen.

– Innebandy på högsta nivå, vilken dramatik. Efter deras 6-4 mål låg vi väldigt lågt psykiskt och de kändes som allt gick emot oss. Sedan fick vi lite utvisningar med oss istället för emot oss vilka vi utnyttjade på ett perfekt sätt. Sedan var det ju helt underbart att Brendheden kunde gå in och avgöra, sade Helsingborgs tränare Vidar Jonsson efter matchen.

Matchfakta Warberg – Helsingborg 6-8 (2-1 till Helsingborg i matcher)

_____________________________________________________________

Den första perioden mellan Storvreta och Dalen i Fyrishov blev mycket jämn och slutade också 2-2. I den andra perioden var Storvreta vassare och tog över alltmer. Storvreta tog också ledningen och ledde med 5-3 inför den tredje perioden.

I den tredje perioden var Dalen tvungna att sätta press och jaga för en kvittering. Dalen reducerade också till 5-4 men då utökade Storvreta sin ledning till 6-4. Då kom vändningen och Dalen gjorde under de drygt sista tio minuterarna av matchen fem raka mål, bland annat två stycken av förra årets poängkung Andreas Carlbom. Dalen vann således tillslut med 6-9.

– Vi visar upp en otrolig lagmoral idag då vi lyckas vända matchen i sista perioden. Storvreta vek ner sig idag och det märks att man har problem på hemmaplan i år, sade Dalens tränare Urban Karlsson efter matchen.

– Det kommer antagligen att bli en otrolig match på söndag i Gammliahallen. Fullsatt skulle jag tro. Det är det enda vi kommer att koncentrera oss på nu, vinner vi där är det jämnt igen, fortsatte Urban Karlsson om söndagens kommande drabbning.

Matchfakta Storvreta – Dalen 6-9 (2-1 till Storvreta i matcher)

_____________________________________________________________

I Lisebergshallen och matchen mellan Pixbo Wallenstam och Balrog B/S visade Pixbo vägen direkt genom att göra 1-0 redan i den första matchminuten genom Peter Runnestig. Balrog kvitterade dock till 1-1 innan Pixbo tog ledningen igen och Pixbo ledde med 3-1 efter den första perioden.

Sedan var det Pixbo för hela slanten och även om Balrog reducerade två gånger kom man inte närmare än 5-3 och Pixbo kunde sedan dra ifrån till slutresultatet 9-3.

Matchfakta Pixbo Wallenstam – Balrog B/S 9-3 (2-1 till Pixbo i matcher)

_____________________________________________________________

I den tv-sända matchen mellan AIK och Caperio/Täby trodde nog de flesta att matchen var avgjord när AIK hade ledningen med 6-1 när halva matchen var spelad. Täby hade dock andra tankar och gjorde fem raka mål och kvitterade till 6-6 i början av den tredje perioden.

Matchen stod sedan och vägde fram tills klockan stod på 13.50 då AIKs Conny Vesterlund tryckte in 7-6 till AIK. Med drygt tre minuter kvar att spela avgjorde Ricard Norman för AIK genom att sätta 8-6 efter ett snyggt förarbete av Niklas Jihde.

– Man tänker inte tanken på möjligheten att man kan åka ur när Täby gör 6-6. Vi skulle bara vinna matchen. Det är klart att det blir lite nervöst men vi är starka som lyckas vinna, sade AIKs Mats Carlsson till SVT efter matchen.

Matchfakta AIK – Caperio/Täby 8-6 (2-1 till Caperio/Täby i matcher)

Författare: Johan Norberg