2007-03-18 18:35

Slutspelslagen klara

 När alla lagen i damernas elitserie, efter helgens omgångar, och för första gången på väldigt lång tid, spelat precis lika många matcher är det klart att Skellefteå kniper den sista slutspelsplatsen och att Balrog nu har ett ointagbart försprång och därmed är klara seriesegrare.

Det är efter veckans matcher klart vilka åtta lag som får spela slutspelet i damernas elitserie och det var Skellefteå som lyckades knipa den sista platsen.

Efter att Balrog vunnit båda sina bortamatcher, först besegrades Engelholm med 2-10 och i Lisebergshallen fick Pixbo se sig uddamålsbesegrade med 4-5 är seriesegern säkrad. I vinstmatchen mot Pixbo var Hermine Dahlerus inblandad i fyra av fem mål för Balrog, som dessutom låg under med 3-1 efter halva matchen och förlorade skottstatistiken med 29-27. Dahlerus fyra poäng i söndagens match, och tre i lördagens, gör att hon ligger i topp av poängligan. En poäng före Faluns Sara Kristoffersson.

Sara Kristofferssson och hennes Falun besegrade Boden på hemmaplan med 8-1 efter en trevande inledning och 1-1 efter en period. Matchen slutade till slut 8-1 och även Sara  Kristoffersson noterades för fyra poäng under söndagen.

I Kumlahallen utspelade sig en målrik match mellan Kumla och Endre där hemmalaget hade ledningen med 7-6 med bara tre minuter kvar att spela. Efter en målrik minut hade gotländskorna både kommit ikapp, och gått förbi. Slutresultatet skrevs till slut till 7-10.

För alla veckans resultat och aktuell tabell, se här!!


Författare: Anna Johansson