2007-03-09 12:28

Skrällen snart ett faktum

Att tippa vinnaren av elitseriens poängliga är inte det lättaste. Om Mathias Larsson håller undan i toppen av poängligan är han den första backen som blir poängkung. Han är i så fall också den sjätte vinnaren av poängligan under de sex senaste åren.

Före säsongsstart erbjöd Svenska Spel möjligheten att tippa vem som skulle bli poängkung i elitserien. Totalt kunde man spela på 35 olika vinnaralternativ. Mathias ”Bult” Larsson var inte något av dessa namn.

Och vem hade trott att en back skulle vinna poängligan? I herrarnas elitserie har det aldrig hänt tidigare. På damsidan vann Jenny Magnusson poängligan i grundserien i elit norra säsongen 2001/02.


Håller Mathias Larsson undan i toppen av poängligan?

Och titeln poängkung i elitserien är verkligen inget man prenumererar på. Sedan 1994/95 (då assist infördes) är Martin Olofsson den ende som har lyckats vinna poängligan två år i rad.

De senaste åren har omsättningen varit total.

2001/02 blev Peder Bodén poängkung. Han efterträddes av Mika Kohonen. Därefter vann Johan Anderson som i sin tur följdes av David Blomberg. Förra året var det Andreas Carlbom som vann poängligan. Och nu ser det ut att bli tronskifte igen.

Läs mer:
Hela poängligan
Poängkungar genom tiderna
Svenska Spels odds före säsongen


Författare: Klas Pettersson