2007-03-02 08:36

Seriefinaler i Gävle

I helgen avslutas de flesta av säsongens förbundsserier. I två av serierna kommer toppstriden att avgöras med en seriefinal i sista omgången. Båda dessa seriefinaler spelas i Gävle.

Senast ett lag från Gästrikland vann en förbundsserie var säsongen 2000/01, då herrarna i Gävle GIK vann division 2. Nu har distriktet chansen till två nya seriesegrar.

Division 2 södra Norrland Tabell
Kais Mora leder serien en poäng före Runsten. Runsten med poängkungen Mathias Bondeson (94 poäng hittills) har hemmaplan i slutomgången och dessutom betydligt bättre målskillnad än Kais Mora. Scenariot med ett oavgjort resultat vid full tid skulle alltså innebära att ett mål i sudden blir helt avgörande vilka som tar hem seriesegern. Perfekta förutsättningar för hög dramatik!

Följ matchen Runsten-Kais Mora live på innebandy.se
(lördag kl. 17.00)


Division 1 norra Tabell
Sirius har varit i klar serieledning större delen av säsongen men nu kommer dramat att avgöras med en helt avgörande seriefinal i sista omgången. Gävle GIK måste dock ta tre poäng i lördagens hemmamatch mot Wibax IBF Piteå, för att fortfarande ha chansen. I så fall ligger man två poäng bakom Sirius och tar hem seriesegern om man vinner seriefinalen.

När lagen möttes i höstas vann Sirius efter sudden death, precis som i det sista mötet mellan lagen förra säsongen.

Det är två klassiska klubbar i idrotts-Sverige. Gävle GIK fyllde 100 år förra året och Sirius firar sitt 100 årsjubileum i år. GGIK har ett SM-guld i ishockey och Sirius har fem titlar i bandy-SM.

Följ matchen Gävle GIK-Sirius live på innebandy.se
(söndag kl. 13.00)

 


Författare: Klas Pettersson