2007-03-21 22:36

Rönnby-Pixbo för tredje året i rad

Vi har tittat närmare på vilka som möts i damernas kvartsfinaler. Förutom ett Umeåderby blir det även repris på mötet Rönnby-Pixbo. Det är tredje året i rad som de möts i SM-kvarten.

Rönnby-Pixbo Wallenstam
2005 möttes lagen i en kvartsfinalserie där Pixbo Wallenstam vann med 2-0 i matcher. Därefter slog man ut Balrog i semi för att sedan förlora finalen.
2006 var det Rönnby som fick revansch på Pixbo och kopierade deras bedrift. Man gick vidare från kvartsfinalen med 2-0 i matcher. Därefter slog man ut Balrog i semi för att sedan förlora finalen.
Resultat i grundserien: Pixbo Wallenstam-Rönnby 2-4, Rönnby-Pixbo Wallenstam 3-5.

Balrog B/S-Skellefteå
Balrog gör sitt fjortonde raka SM-slutspel medan Skellefteå är elitseriedebutanter den här säsongen. Balrog vann grundserien medan Skellefteå tog den sista slutspelsplatsen.
Resultat i grundserien: Skellefteå-Balrog 1-3, Balrog-Skellefteå 6-2.

Iksu-Dalen
Färgstarkt derby mellan Umeås två vit-svarta lag. Dubbla mästarna Iksu har satt sig i respekt hos Dalen den här säsongen. Seriespelet såväl öppnades som stängdes med klar seger mot lillasyster. Dalen har dock besegrat Iksu tidigare.
Resultat i grundserien: Iksu-Dalen 7-1, Dalen-Iksu 3-9.

Falun-Endre
Lagen möttes i kvartsfinalen förra året. Då vann Falun med 6-4 hemma och med klara 10-2 på Gotland. Falun har grundseriens poängdrottning Sara Kristoffersson men Endre har seriens bästa målskytt i form av Maria Jakobsson.
Resultat i grundserien: Falun-Endre 4-2, Endre-Falun 2-6.


På nedanstående sida samlar vi all information om SM-slutspelet 2007Författare: Klas Pettersson