2007-03-04 20:59

Öppet om den sista slutspelsplatsen

Det är fortfarande öppet och nu ännu jämnare om vem som skall ta den åttonde och sista slutspelsplatsen. Detta efter att Balrog B/S förlorade mot Warberg med 7-4 samtidigt som Falun vann med 5-1 mot Caperio/Täby. Båda lagen ligger nu på 26 poäng.

I och med att Falun vann hemma mot Caperio/Täby med 5-1 så gick man upp på 26 poäng. Samtidigt förlorade Balrog B/S borta mot Warberg med 7-4. Därmed så ligger också Balrog kvar på 26 poäng. Båda lagen möter hårt motstånd i nästa veckas sista och avgörande omgång, Falun möter Storvreta och Balrog möter Pixbo.

I och med Warbergs seger mot Balrog säkrade man en tredjeplats i tabellen och får nu fördelen att kunna välja motståndare i kvartsfinal.

– Det är givetvis positivt att kunna välja litet åtminstone. Om jag förstått det rätt så kan det vara rätt så avgörande om vem som tar den åttonde och sista slutspelsplatsen i de val de lagen ovanför oss gör. Men vi får göra en prioriteringslista där vi väljer vilka lag som vi helst vill möta och så tar vi det som finns högst upp på den listan när det är vår tur att välja. Sade Warbergs tränare Isac Carlsson efter matchen.

Jönköping förlorade borta mot Pixbo Wallenstam med 10-4 trots att man tog ledningen med 3-0 i den första perioden. Noterbart är att Henrik Qvist gjorde hela 5 poäng för Pixbo och Martin Dahlgren gjorde tre av Pixbos mål. I och med förlusten är Jönköping nu helt borta från kampen om den sista slutspelsplatsen.

I dagens toppmöte vann AIK mot Storvreta med 5-3 samtidigt som Dalen vann hemma mot Helsingborg med 6-4. Därmed gick Dalen upp på samma poäng som Storvreta i kampen om den viktiga fjärdeplatsen i tabellen, dock med sämre målskillnad än Storvreta. Dalen möter Älvstranden och Storvreta möter Falun i en mycket betydelsefull match i den sista omgången nästa söndag.

I söndagens sista match mellan Älvstranden och Järfälla vann Järfälla hemma med 8-5. Mats Egnell noterades för hela tre mål och två assist för Järfälla.

Vill ni se alla resultat samt aktuell tabell så finns de här.

Författare: Johan Norberg