2007-03-21 14:08

Nytt besöksrekord på innebandy.se

I februari slogs det tidigare besöksrekordet på innebandy.se. Vi har aldrig tidigare haft ett besöksrekord som slagits med så stor marginal.

Trafiken på innebandy.se mäts i antal besök per dygn. I statistiken ingår innebandy.se och alla våra undersidor.

I början av 2000-talet låg antalet besök runt 3 000 per dygn i snitt och topparna låg uppåt 5 000 vissa dygn.

Nu är vi uppe på helt andra nivåer. I januari var snittet 25 900 besök per dygn, vilket var nytt rekord. I februari blev det rekord igen. Då var det en rejäl höjning av rekordet upp till 29 700. Nu för tiden närmar sig våra trafiktoppar 44 000 besök per dygn.

– Den mycket positiva utvecklingen av antal besök på webbplatserna ställer stora krav på våra system för att klara av besökstrycket. Vi tittar kontinuerligt på prestandaförbättringar främst för webben men även för IDA-systemet, säger Christer Johansson som är administrativ chef på Svenska Innebandyförbundet.

– Arbetet med prestandan går ut på att leverera snabba och bra uppdateringar med en hög tillgänglighet till besökarna. Förhoppningsvis kan vi nå ytterligare ett steg i rätt riktning vad det gäller snabbhet och prestanda framöver, säger Christer vidare.

Februari brukar vara den månad varje säsong, då trafiken är som högst. Här nedanför visar vi utvecklingen av trafiken till innebandy.se i februari under de senaste åren.

 

Vi gläds åt rekordet och tackar alla våra besökare. Vi blickar framåt mot en ljus framtid på en allt bättre webbplats – och fler nya rekord i framtiden!


Författare: Klas Pettersson