2007-03-03 17:01

Nya formationer ska hjälpa Storvreta

I de tre senaste matcherna har man tappat poäng och det har gått trögt för Storvreta som letar efter formen inför slutspelet. Inför söndagens viktiga match mot AIK i kampen om de viktiga topp fyra placeringarna har innebandy.se fått en intervju med Storvretas tränare Stefan Forsman.

Ni har tappat poäng i de tre senaste matcherna och det verkar ha gått lite trögt för er. Vad beror det på?
– Vi har helt enkelt inte haft någon bra form.

I kampen om andra- och tredjeplatsen spelar ni en mycket viktig match mot AIK nu på söndag. Vad kommer att krävas av er i den matchen?
– Vi spelade riktigt illa i matcherna mot Jönköping och Järfälla så vi gjorde en del förändringar med en del nya formationer till matchen mot Täby och det fungerade väldigt bra i två perioder. Så det gäller att vi tar med oss det spelet från de två perioderna.

Ni vann senaste hemma mot AIK med 6-2 och nu är det bortaplan i Solnahallen som gäller. Vad tar ni med er från förra matchen för att vinna på söndag?
– Vi genomförde den matchen på ett mycket bra sätt och kom även igenom deras 2-2-1-spel. Sedan höll vi ihop försvarsspelet på ett mycket bra sätt.

Hur ser läget ut i truppen i dagsläget inför matchen på söndag?
– Vi har en hel del sjukdomar i laget just nu så jag vet inte riktigt än. Det var många borta på torsdagens träning men vi får se vilka som är friska i helgen och kan spela.

Nu då elitserien snart är färdigspelad, vad har du för förväntningar inför slutspelet?
– Hittar vi rätt i vårt spel som jag hoppas att vi kan göra och agerar på ett bra sätt så hoppas jag att vi kan få ihop det. Och kan vi det så vet vi att vi har potential att kunna gå riktigt långt…

Vad är det som måste till för att ni skall gå långt och göra ett bra slutspel?
– Att vi sätter det spel som vi spelar och att våra spelvändningar fungerar bra. Sedan måste vår målvakt Zeid Momén fortsätta storspela samtidigt som vi måste spela ett rakare anfallsspel när vi har boll. Lyckas vi med det så skall vi nog kunna gå långt.

Finns det något speciellt lag som du gärna skulle se att ni möter i en kvartsfinal?
– Nej, det spelar ingen roll. Om vi hamlar på övre halvan så att vi får något av lagen 5-8 så ska det inte spela någon roll.

Ni fick Johannes Gustafsson skadad mitt under säsongen i höstas och efter att han kom tillbaka efter skadan så verkar det ha gått lite trögt för honom. Hur viktigt för er är det att han kommer igång ordentligt till slutspelet?
– Han är jätteviktig för vårt spel och vi bygger mycket av vårt spel runt honom så det gäller att han kommer igång ordentligt. Men den tid som är kvar inför slutspelet tycker jag talar för oss där och förhoppningsvis skall han hinna höja sig några snäpp till dess.

Unge Joel Kanebjörk har tagit för sig rejält i år och gjort en mycket bra säsong och även debuterat i landslaget. Vad säger du om hans insats under säsongen?
– Han har varit helt fantastisk under säsongen. Han har till och med gått in som förstacenter i vissa matcher och gjort det riktigt bra. Han har också tagit för sig mer både på och utanför planen så jag är mycket imponerad av hans säsong.

Då får jag tacka så mycket för mig och önska er lycka till på söndag.
– Tack så mycket.

SÖNDAGENS MATCHER
  
15.00 AIK-Storvreta
15.00 Dalen-Helsingborg
16.00 Falun-Caperio/Täby
17.00 Warberg-Balrog B/S
18.00 Järfälla-Älvstranden
18.00 Pixbo Wallenstam-Jönköping

  
Författare: Johan Norberg