2007-03-15 23:01

Flera skrällar i de första kvartsfinalerna

Det blev tre mycket överraskande resultat i de fyra första av herrarnas kvartsfinaler. Mest överraskande var nog Balrog B/S bortaseger mot Pixbo Wallenstam med hela 5-10! Även Helsingborg vann mot Warberg med 3-6 och Caperio/Täby slog AIK med 5-6 efter sudden.

Balrog B/S vann mycket överraskande borta mot seriesegrarna Pixbo Wallenstam med hela 5‑10(!). Balrog tog först ledningen med 0-3 i den första perioden innan Pixbo reducerade två gånger före paus och många trodde då att Pixbo skulle vända matchen. Men istället så drog Balrog ifrån ytterliggare i den andra perioden till resultatet 2-8 inför den tredje. I den tredje perioden närmade sig Pixbo något men Balrog kunde hålla undan och vann tillslut med 5-10. Noterbart är att Balrogs målvakt Anders Öhman noterades för två assist.

Matchfakta Pixbo Wallenstam – Balrog B/S 5-10

_____________________________________________________________


I västkustderbyt mellan Warberg och Helsingborg bortavann även Helsingborg något överraskande. Helsingborg började matchen bäst med ett snabbt kontringsspel och bra effektivitet och ledde med 1-4 efter den första perioden.

– Vi gjorde en väldigt dålig första period. Vi var inte tillräckligt kyliga och gick bort oss flera gånger, sade Warbergs tränare Isac Carlsson om Warbergs första period.

I den andra perioden spelade Warberg upp sig och reducerade två gånger. I den tredje fortsatte Warberg att trycka på för en kvittering men istället kunde den före detta Warbergsspelaren Magnus Hallbäck kontra in 3-5 och på slutet fastställde Alexander Nede slutresultatet till 3-6 i tom kasse.

Bäst i Helsingborg var målvakten Mathias Andersson som motade hela 35 skott i dagens match.

– Vi hade bättre inställning och mer hjärta idag också krigade vi bättre än Warberg. Personligen har det känts väldigt bra den senaste tiden och formen känns riktigt bra för tillfället, sade Helsingborgs matchhjälte och målvakt Mathias Andersson efter matchen.

Matchfakta Warberg – Helsingborg 3-6

_____________________________________________________________


Dagens tv-sända match mellan Storvreta och Dalen blev som väntat mycket jämn och även mycket målsnål. Matchen slutade 1-1 efter att Dalen kvitterat med endast två minuter kvar av ordinarie matchtid. Matchen gick till förlängning men matchen kunde inte avgöras där utan gick till straffar. Straffläggningen avgjordes inte förrän i sjätte straffrundan då Storvretas målvakt Zeid Momen räddade norrmannen Ketil Kronbergs straff och sedan kunde Storvretas Johan Davidsson snyggt avgöra med en kylig straff.

Matchfakta Storvreta – Dalen 2-1 PSO

_____________________________________________________________


I kvällens sista match, stockholmsderbyt mellan AIK och Caperio/Täby hade Täby ledningen med 2-0, 3-2 och 5-3. AIK kvitterade dock Täbys ledning tre gånger och tillslut till 5-5 och matchen gick till förlängning. I förlängningen avgjorde Johan Edlund för Täby efter 1.40.

Matchfakta AIK – Caperio/Täby 5-6 SD

 


Författare: Johan Norberg