Dalen möter Iksu – repris på lördag? - Innebandy.se
2007-03-21 09:31

Dalen möter Iksu – repris på lördag?

På onsdagen spelas den sista omgången i damernas elitserie. Omgången innehåller derbyt Dalen-Iksu. Det är inte helt omöjligt att dessa båda Umeålag även får mötas i kvartsfinalen. innebandy.se har pratat med Dalens Linda Hjortborg inför kvällens match.

Du bytte från Iksu till Dalen inför säsongen 05/06, hur kommer det sig?
– Jag trivdes inte med min roll i Iksu, varken spelmässigt eller i gruppen. Nu trivs jag superbra i Dalen och har den roll jag vill ha. Mitt högsta mål i Iksu var att ta SM-guld och att då vara delaktig, vilket jag var. Det hade varit roligt att spela Europacupen, men jag trivdes inte och jag har aldrig ångrat mitt byte. Spelarna i Iksu tyckte nog att det var tråkigt att jag bytte och många blev säkert förvånade, men det märktes nog att jag inte trivdes.

– Jag har alltid sagt att jag inte skulle kunna byta till Dalen eller någon annan konkurrent, men när jag ville bli utlånad till ett topplag i division 1, erbjöd Iksu en utlåning till ett lag i division 2 vilket inte skulle utveckla mig som spelare. När sedan Dalens sportchef hörde av sig, bestämde jag mig snabbt för att byta. Dalen löste mitt kontrakt då jag hade två år kvar på det.

Vad är det för skillnad på lagen?
– I Iksu finns en stabil stomme av spelare som har varit där i många år och där vet man vad som krävs för att vinna SM-guld och nya spelare får rätta in sig i ledet. I Dalen bygger vi fortfarande och vi saknar rutin, men truppen innehåller många unga och hungriga spelare.

Är det stor konkurrens mellan lagen i Umeå?
– Ja, vi är ju lillasyster som slår ur underläge gentemot Iksu. Vi kan dock rida lite på herrarnas framgångar. Dalen och Iksu rycker också i samma spelare, värvningssnacket har redan börjat. En etablerad spelare väljer nog Iksu om hon har chans att ta plats där, medan vi får sådana spelare som verkligen vill vara säkra på att få spela. I Umeå finns även Björklöven och Umeå IK som vi inom innebandyn konkurrerar med.

Efter onsdagens sista omgång ska de bäst placerade lagen välja sina motståndare. Vilka lag tror du möts?
– Balrog väljer nog Endre, sedan tar Falun Skellefteå, Iksu väljer säkert Dalen och då återstår Rönnby mot Pixbo.

Förra säsongen slogs ni ut i åttondelsfinalen av Hammarby. Hur går det i årets slutspel?
– Vår målsättning var slutspel och nästa mål är att ta oss vidare från kvartsfinalserien. I år har vi ett bättre lag på pappret, men tyvärr har vi haft många skador som gör att vi inte är lika samspelta som föregående säsong. Dessutom hade vi ett långt matchuppehåll i februari, så vi är lite sämre förberedda inför årets slutspel.

Vilka lag spelar final i Globen den 21 april?
– Jag tror att det blir Balrog och Rönnby! Balrog är bättre än någonsin, deras individualister har blivit ett lag. Får Rönnby till det är de riktigt bra, framförallt deras kontringar är vassa.

Om du plockar ut tre profiler i Dalen, vilka blir det då?
– Vår målvakt Mirja Viklund, för har hon en bra dag, ja då vinner vi. Hon är helt enkelt nyckeln till våra framgångar. Rebecca Norman är ett nyförvärv från division 1, hon har en jättebra inställning och det har gått bra för henne i år. Frida Eriksson har en bra bössa, är otroligt teknisk och det är djävulskt jobbigt för motståndarna att möta henne då hon har en lång räckvidd.

Innan slutspelet börjar möter ni lokalkonkurrenten Iksu i den sista omgången. Vad talar för Dalen i onsdagens derby?
– Iksu vill gärna kontra och inte spela mot ett uppställt försvar, så vi ska spela ett tight försvarsspel. Derbyn är alltid jobbiga för det lag som borde vinna och i detta fall är det Iksu, eftersom de sett över hela säsongen har presterat bättre än oss. Nerver kan alltid ställa till det i idrotten. Sedan har vi Mirja i mål och Iksu vet att hon är riktigt bra…

Tippa resultatet!
– Det blir 3-2 till oss! Möjligtvis 4-2 i öppen kasse.


ONSDAGENS MATCHER
  
Rönnby-HammarbyMatchinfo
Dalen-Iksu Matchinfo
Engelholm-Pixbo WallenstamMatchinfo
Örnsköldsvik-FalunMatchinfo
Endre-Balrog B/S Matchinfo
Karlstad-Kumla Matchinfo
Boden-Skellefteå  Matchinfo

  

Författare: Gittan Ahonen