Dahlérus nominerad - Innebandy.se
2007-03-21 11:00

Dahlérus nominerad

Som kandidat nummer åtta till Årets spelare på damsidan presenteras idag Hermine Dahlérus. ”Minne” är nominerad till utmärkelsen för sjätte året i rad och hoppas på en vår fylld av framgångar.

Det kan bli en riktigt trevlig vår för Hermine Dahlérus. De senaste säsongerna har gulden uteblivit i såväl SM som VM men nu är ”Minne” i storform. Hon är en viktig spelare i revanschhungriga lag, både i SM och VM.

– Det är löjligt att ha någon annan målsättning än SM-guld när vi har den bredd på truppen som vi har. Det är dock mycket tillfälligheter som avgör i ett slutspel och vi är ödmjuka inför uppgiften. Så mycket kan jag säga, att vi vill vinna mer än någonsin, sa hon i en intervju på innebandy.se i förra veckan.

Sedan nomineringarna till Årets spelare infördes säsongen 2001/02 har Hermine varit nominerad varje gång. Säsongen 2006/07 är inget undantag! Ingen annan spelare på varken dam- eller herrsidan har varit nominerad samtliga säsonger.

Förutom nomineringsrekordet, har hon den här säsongen även slagit rekordet för antal spelade landskamper i damlandslaget (84).

Ikväll kan hon dessutom slå tidernas poängrekord i elitserien.

Läs presentationen av Hermine Dahlérus