2007-03-11 19:18

”Bult” vann poängligan

Warbergs Mathias ”Bult” Larsson vann poängligan i herrarnas elitserie 06/07. I Warbergs match mot Helsingborg idag noterades han för 3 assist och säkrade därmed poängligasegern med totalt 48 poäng. Han är därmed första back att vinna poängligan i herrarnas elitserie.

”Bult” fick sammanlagt ihop 48 poäng, 10 mål och 38 assist. Han vann därmed givetvis också assistligan i elitserien. Efter Warbergs segermatch mot Helsingborg under söndagseftermiddag fick innebandy.se ett snack med årets poängligavinnare.

Grattis du vann elitseriens poängliga med sammanlagt 48 poäng. Hur känns det?
– Givetvis jätteroligt. Jag trodde aldrig att det skulle gå och räcka ända till slutet av serien. Det är roligt att man kunnat göra mer poäng än alla dessa duktiga forwards som finns i landet.

Du är första back att vinna poängligan i herrarnas elitserie. Var det något som du trodde var möjligt?
– Nej, det trodde jag inte. Jag missade ju dessutom några matcher nu på slutet så jag trodde inte att det skulle hålla ända fram till seriens slut. Men det har fungerat bra hela säsongen så det känns jättebra.

Varför har det gått så bra personligen för dig i år med alla poäng som exempel?
– Det har stämt bra ända från början. Jag har känt mig trygg i rollen hela tiden ända sedan jag kom tillbaka till Warberg. Det har gjort att jag har kunnat spela rätt så offensivt och ha möjlighet att gå upp en hel del och då blir också en hel del poäng. Sedan har jag ju spelat forward tidigare innan jag blev back så jag vet nog till stor del hur man tänker som forward vilket ger mig en fördel både i det defensiva och offensiva spelet.

Hur mycket betyder det här för dig personligen?
– Individuellt är det givetvis jättehäftigt. Men det är absolut laget framgång som är viktigast. Ett SM-guld skulle smälla minst 100 gånger högre.


Poängligan i herrarnas elitserie säsongen 06/07

Poängkungar genom tiderna

Författare: Johan Norberg