2007-03-11 19:52

Balrog fortsätter att vinna

Balrog fortsätter att ånga på i damernas elitserie där det fortfarande återstår några omgångar innan det är dags för slutspel. Det är också vid just slutspelstrecket som den största dramatiken utspelar sig just nu, vem ska knipa den åttonde och sista platsen?

Att serieledarna Balrog vinner är numera ingen nyhet utan snarare befräftelse. Denna gång var det Örnsköldsvik som fick se sig besegrade av favoriterna, 7-1. Hemmalaget Balrog hade 2-0 efter bara en minuts spel. För Örnsköldsvik betyder det också att man får fortsätta jaga viktiga poäng för att kunna nå den sista slutspelsplatsen. Örnsköldsvik som även tappade poäng i lördagens match mot Endre. Endre vann den matchen med 10-7 hemma på Gotland.

I den jakten var det endast Karlstad som lyckades ta poäng under helgens omgångar. Detta när man besegrade Hammarby på bortaplan med 3-7. På söndagen spelade Karlstad även i Kristiansborgshallen, Västerås, mot Rönnby där man fick se sig besegrade med 6-1.

Boden stod emot Falun bra men förlustsiffrorna skrevs till 2-5. Förlust blev det därmed också för Skellefteå, även detta mot Falun,
där slutsiffrorna skrevs till 2-6.

Precis som Hammarby förlorade Kumla i helgen. Detta borta mot Engelholm, som då också är klara för fortsatt spel i högsta serien, med 6-2.

I kommande omgångar tar bland annat Skellefteå emot Dalen på hemmaplan där man kan skaffa sig ett viktigt grepp. Den matchen spelas redan på onsdag.

Nästa helg vankas det även ett viktigt möte mellan Örnsköldsvik och Boden som båda fortfarande har en liten chans på slutspel.

Karlstad, som just nu ligger på nionde plats, tar emot redan slutspelsklara Endre på hemmaplan.

Se alla helgens resultat, tabell samt spelprogram för resterande del av grundserien här!!

Författare: Anna Johansson