2007-03-01 08:39

Även U19-VM och EFC flyttas

Det är inte bara senior-VM som flyttas. IFF:s nya tävlingsplan har genomgått en total förändring. Här visar vi det nya schemat.

Här har vi sammanställt de största internationella tävlingarna under de kommande åren:  Senior-VM
Även i fortsättningen kommer herrarnas VM att spelas jämna år och damernas VM ojämna år. Den stora skillnaden är att VM avgörs i december i stället för maj. Kvalet till VM spelas i början av året (februari) och ändringarna träder i kraft redan 2008. Nästa herr-VM spelas alltså i Tjeckien i december 2008.

U19-VM
Medan seniorerna flyttar VM från våren till hösten gör juniorerna det motsatta. Maj blir den nya tiden för U19-VM. Även här behålls jämna/ojämna årtal; U19-VM för damer spelas även i fortsättningen jämna år medan U19 herrar spelar ojämna år.

På seniorsidan drar man isär programmet vid övergången, så att det blir 19 månader mellan dam-VM 2007 och herr-VM 2008 (inget senior-VM säsongen 2007/08 alltså). På U19-sidan vill man inte tappa någon årgång och därför blir det bara fem månader mellan herrjuniorernas VM (november 2007) och damjuniorernas (april 2008). Båda dessa mästerskap avgörs för övrigt i Schweiz.

EuroFloorball Cup (tidigare Europacupen)
Innebandyåret 2008 inleds med det första slutspelet under nya namnet EuroFloorball Cup. Under året hinner man även med ett EFC-slutspel i oktober, där turneringen fortsättningsvis kommer att avgöras.

I det nya tävlingsschemat ligger EFC-kvalet sista helgen i augusti och detta kval involverar i fortsättningen även de främsta nationerna.

 


Författare: Klas Pettersson