Weidmans supersäsong ska avslutas med VM-guld - Innebandy.se
2017-05-01 06:43

Weidmans supersäsong ska avslutas med VM-guld


Otto Weidman jagar nya segrar i U19-VM. Foto: Per Wiklund

Otto Weidman avancerade till Svenska Superligan och vann SM-guld i HJ18-klassen med Jönköping den här säsongen. Nu vill han ta guld i U19-VM också.
- Vi måste göra hundraprocentiga insatser för att vinna, säger han. 

Sveriges U19-herrlandslag spelar VM i Växjö 3-7 maj. Med i laget finns härföraren Otto Weidman från Jönköpings IK. Centern har haft en otroligt framgångsrik säsong där han var med och spelade upp A-laget i Svenska Superligan och bara en vecka senare sköt HJ18-laget till SM-guld på Innebandyfesten.

- Jag har bara förlorat en match under ordinarie tid i år. Det har varit en fantastisk säsong. Det är skönt för självförtroendet, jag ska ta med mig till VM att jag har vunnit mycket och försöka sprida den auran, säger han.

I U19-VM ställs Sverige mot Danmark, Finland och Slovakien i gruppspelet i VIDA Arena. Och när det väl är dags för matcher menar Weidman att Sverige måste steppa upp.

- Vi måste vara förberedda på att det kommer gå fort och smälla. Det kommer vara seniorinnebandy fastän det är på juniornivå. Och det kommer att vara en viss press i och med det är hemma-VM. Vi åker inte dit för att ha kul, det kommer vara riktigt hårt. Vi måste göra hundraprocentiga insatser för att vinna.

Och Weidman ser fram emot att ställa sig i tekningsposition i öppningsmatchen. Hemma-VM är verkligen något speciellt.

- Det ska bli jättemäktigt att få lira framför en stor publik. Att spela i ett landslag i ett hemma-VM är något jag har drömt om.

Hela Sveriges trupp till U19-VM.

Spelschema:
3 maj 19.15, Slovakien-Sverige
4 maj 19.15, Sverige-Finland
5 maj 19.15, Sverige-Danmark
6 maj 16.00, semifinal
7 maj 12.30/15.30, bronsmatch/final

Köp biljetter till U19-VM i Växjö här.


Författare: Anton Rosenblad