Lyckat läger för damerna på Guldsteget - Innebandy.se
2017-05-11 06:01

Lyckat läger för damerna på Guldsteget


Damerna som ingår i Guldsteget. Foto: Anton Rosenblad

Svensk Innebandys talangutvecklingsprogram Guldsteget avslutades i går, efter tre intensiva dagar på Bosön. Så här summerar damansvariga Åsa Karlsson lägret.

Från måndag till onsdag träffades 16 damspelare och 16 herrspelare på Bosön för att genomföra den första delen i Svensk Innebandys talangutvecklingsprogram Guldsteget. Det här är andra året som projektet genomförs (i fjol hette det Topp & Talang).

Åsa Karlsson, som till vardags är assisterande förbundskapten i damlandslaget, har ansvarat för de 16 damerna på plats.

- Det har varit intensiva dagar och mycket bra. Tjejerna ha varit väldigt motiverade och vi har fått mycket gjort, säger hon.

Förutom innebandyträningar har det varit kostföreläsningar, mental träning, föredrag om seniorlandslaget, medieträning och en genomgång på kravprofilen på en landslagsspelare.

- De (spelarna) tar med sig hem ett härligt go. De är väldigt motiverade när de ska göra en försäsong nu. De är bra förberedda. En del vill ha hjälp med kosten, en del vill ha mental träning. Det är ett bra avstamp för nästa säsong, säger Åsa Karlsson.

Vad händer härnäst i projektet?
- Vi kommer att kontakta respektive tränare och tala om vad vi har gjort här och prata utvecklingspunkter. Sedan börjar scoutingen.


Författare: Anton Rosenblad