2017-05-12 06:18

Hill summerar Guldsteget - "Ett bra paket"


Herrarna i Guldsteget 2017. Foto: Anton Rosenblad

Svensk Innebandys talangutvecklingsprogram Guldsteget pågick på Bosön måndag till onsdag. Så här summerar herransvariga Mikael Hill lägret – och blickar framåt.

Från måndag till onsdag träffades 16 damspelare och 16 herrspelare på Bosön för att genomföra den första delen i Svensk Innebandys talangutvecklingsprogram Guldsteget. Det här är andra året som projektet genomförs (i fjol hette det Topp & Talang).

 Mikael Hill, till vardags förbundskapten i herrlandslaget, har ansvarat för de 16 herrarna på plats.

- Det har varit tre intensiva dagar som har varit fullspäckade med information. Det känns som ett ganska bra paket som deltagarna får med sig hem, som förhoppningsvis kan inspirera och motivera till att satsa ännu hårdare på innebandyn än vad de har gjort tidigare, säger Mikael Hill.

Under dagarna som gick på Bosön var det föreläsningar om nutrition, media, idrottspsykologi, motivation och kravprofiler i landslaget – och dessutom självklart innebandypass.

Mikael Hill och Åsa Karlsson (damansvarig) har haft individuella samtal med samtliga spelare, och de spelare som var med även första året har haft ytterligare individuella samtal angående kosten.

Vad händer härnäst i projektet?
- Det blir uppföljning i slutet på sommaren för att stämma av hur försäsongen har gått, och lite hur saker vi har kommit överens om efterlevs. Vi kommer att ha en återsamling under hösten hela gänget, säger Hill.


Författare: Anton Rosenblad