2017-05-26 07:00

Här är truppen till The World Games


Mikael Hill har tagit ut sin trupp till The World Games. Foto: Per Wiklund

Herrlandslaget laddar för sommarens stora mästerskap The World Games i Polen. Nu är den ovanligt lilla truppen uttagen.
- Redan när jag tog ut bruttotruppen hade jag i åtanke att det kommer att handla om rutin från stora matcher och VM-turneringar, säger Sveriges förbundskapten Mikael Hill. 

Sverige, tillsammans med fem andra nationer på herrsidan i innebandy, tävlar i multisporteventet The World Games i polska Wroclaw 27-30 juli (hela evenemanget pågår 20-30 juli).

För första gången genom tiderna är innebandyn med som en officiell medaljsport i mästerskapet, och nu har Sveriges förbundskapten Mikael Hill tagit ut truppen.

Eftersom matchtiden är kortare än vanligt, 3x15 minuter, har också de uttagna trupperna bantats. Varje nation får ta ut tolv utespelare och två målvakter.

- Redan när jag tog ut bruttotruppen hade jag i åtanke att det kommer att handla om rutin från stora matcher och VM-turneringar när jag tar ut den slutgiltiga truppen. När vi ska spela så många matcher på få dagar kommer det krävas mycket av spelarna, säger Mikael Hill.

Medverkan i The World Games (TWG) är ett viktigt steg för innebandyn om det ska kunna bli en OS-idrott i framtiden. Därför siktar Sverige på att visa upp sig från sin absolut bästa sida.

- TWG är jättestort. Det är ett fantastiskt evenemang med flera tusen aktiva som delar. Att få vara en del av det kommer sannolikt bli ett minne för livet, och att uppleva de här matcherna kommer att bli otroligt häftigt. Men också att vistas i en miljö med elitidrottare från hela världen blir mäktigt. Det är något jag ser fram emot.

Vad betyder The World Games för innebandyn i stort, tycker du?
- Förhoppningen är att det ska bli en ögonöppnare för de som inte redan är frälsta och se vilken fantastisk idrott det är. Man ska få uppleva farten och all den dramatik som en innebandymatch innebär. Sporten ska breddas och slå på flera ställen i världen, säger Mikael Hill.

Sverige spelar två gruppspelsmatcher, mot USA och Schweiz, sedan väntar semifinal och final eller bronsmatch.

- Vi har tre innebandyträningar på plats i Polen och en hel del teoripass. Det blir mycket samtal med spelarna inför mästerskapet så att de är väl förberedda när vi väl kommer dit, säger Hill.

Läs mer om The World Games och köp biljetter till Sveriges matcher på den officiella hemsidan.

Sveriges trupp till The World Games:

Målvakter
Viktor Klintsten, Storvreta IBK
Måns Parsjö Tegnér, IBK Dalen

Utespelare
Tobias Gustafsson, Linköping IBK
Robin Nilsberth, Storvreta IBK
Mattias Samuelsson, Storvreta IBK
Emil Johansson, IBF Falun 
Rasmus Enström, IBF Falun
Alexander Galante Carlström, IBF Falun
Johannes Larsson, IBF Falun
Kim Nilsson, FBC Kalmarsund
Johan Samuelsson, Unihockey Tigers Langnau
Kasper Hedlund, Mullsjö AIS
Rasmus Sundstedt, HC Rychenberg
Jonas Svahn, IBK Dalen

Spelschema:
Sverige-USA, 28 juli 12.00
Sverige-Schweiz, 28 juli 20.00
Semifinal, 29 juli 14.30/17.00
Bronsmatch/final, 30 juli 12.30/15.00


Författare: Anton Rosenblad