2015-05-12 20:05

"Vi ser oss inte som konkurrenter"


Varje grupp fick redovisa hur organisationen fungerade. Foto: Anton Rosenblad

Mål och strategier var ämnet för dagen på Föreningsutvecklingsresan. Och då passade föreningarna på att utbyta erfarenheter för att stärka sin organisation på hemmaplan.
– Det är oerhört bra att få inblick i andra klubbar, säger Pixbo Wallenstams Lena Magnberg. 

Hela tisdagen ägnades åt att i grupper diskutera hur SSL-föreningarna kan jobba med sina mål och strategier. Varje förening fick berätta hur organisationen var uppbyggd och varför det såg ut på ett specifikt sätt. Man skulle också skriva ner vad föreningen var känd för, vad man var bra på och vad man måste jobba mer med.

– Det är oerhört bra att få inblick i andra klubbar. Och det är också jättebra att lyfta blicken och prata med sin egen organisation, säger Lena Magnberg, som sitter i styrelsen i Pixbo Wallenstam.

Organisationens utveckling diskuterades, vilket gjorde att frågor ställdes på sin spets. Föreningarna fick rannsaka sig själv och fundera på vad de egentligen gjorde som var bra och mindre lyckat.
– Det som är bra är att vi upplever en stor transparens mellan klubbarna. Vi delar med oss av erfarenheter och har samtidigt glimten i ögat, säger Magnberg.

Kan ni, i en så stor förening som Pixbo är, ta lärdom av mindre föreningar?
– Absolut, vi måste vara ödmjuka i många sammanhang. Det upplever jag att alla klubbar på plats är. Vi ser oss inte som konkurrenter eftersom vi inte pratar om det sportsliga på planen. Nu delar vi med oss av våra framgångar och våra utmaningar. Ett av syftena här är ju att utbyta erfarenheter. Jag tror att det kommer komma mycket gott av den här samarbetsformen.

Under onsdagen ägnas dagen åt tariffer och rättigheter.

Läs mer:
Över 100 personer på Föreningsutvecklingsresan
Homogen grupp ska lyfta elitinnebandyn
Elitlicensen diskuterades på första föredraget
Idrottsjuridik ett vinnande koncept - enligt juristen

Följ Föreningsutvecklingsresan 2015 i sociala medier under hashtagen #fu2015


Författare: Anton Rosenblad