SSL:s utveckling kräver omfattande arbete - Innebandy.se
2015-05-15 18:20

SSL:s utveckling kräver omfattande arbete


SSL:s utveckling diskuterades under fredagen. Foto: Anton Rosenblad

Svenska Superligans utveckling är en het potatis, och under fredagen på Föreningsutvecklingsresan togs ämnet upp ur flera olika aspekter.
– Det har gått upp för alla att vi måste göra det tillsammans, säger Storvretas Stefan Forsman. 

Det var breda diskussionsämnen som konkretiserades i mindre grupper när SSL:s utveckling stod på agendan på Föreningsutvecklingsresan på Rhodos. Marknad, ekonomi, tävling, arrangemang, media, TV, sociala medier, sponsring, elitlicens, matcher, SM-finalen, serieupplägget och ersättningar till klubbar diskuterades.

Det som nu ska till är en målbild till 2019/20. Fram till den säsongen ska publiken öka på både matcher och webben, klubbarna ska få in mer pengar och intresset kring SSL ska bli större.
Storvretas Stefan Forsman satt och pratade tävling under föredraget – och hoppas nu på en positiv effekt.

– Det är bra att vi träffas. Sedan får vi bli bättre på att ha en struktur på vilka som ska träffas, så att vi vet vad vi ska få ut av mötena. Men jag tycker att den här starten är bra. Det har gått upp för alla att vi måste göra det tillsammans. Framför allt är det bra att höra hur de andra jobbar, säger han.

Ja, klart är att klubbarna på många olika sätt måste jobba tillsammans för att Svenska Superligan ska bli en intressantare produkt. Ett omfattande arbete väntar nu, och Forsman poängterar att det är viktigt att hitta en struktur för att få fram konkreta lösningar och resultat.

– Tar vi ett gemensamt ansvar så fungerar det. Hur vill vi spela? Hur ska reglerna förändras? Till sist kommer vi hitta det. Vi måste hitta mötesplatser. Tar vi kommandot över mötena är vi på banan.

Lördagen startar med grupparbeten kring föreningspolicys. Sedan ska ett antal klubbar på eftermiddagen berätta om goda exempel – hur de jobbar för att höja intresset på olika sätt.

Läs mer:
Över 100 personer på Föreningsutvecklingsresan
Homogen grupp ska lyfta elitinnebandyn
Elitlicensen diskuterades på första föredraget
Idrottsjuridik ett vinnande koncept - enligt juristen
"Vi ser oss inte som konkurrenter"
Så ska SSL bli en mer intressant produkt
Nu ska SSL-klubbarna synas mer - överallt

Följ Föreningsutvecklingsresan 2015 i sociala medier under hashtagen #fu2015


Författare: Anton Rosenblad