2015-05-14 12:07

Nu ska SSL-klubbarna synas mer - överallt


Lisbeth Adamenko vill utveckla Rönnby Västerås sociala medier. Foto: Anton Rosenblad

Under förmiddagen på Föreningsutvecklingsresan diskuterades bland annat sociala medier. Något som en del klubbar på plats kände att de kunde förbättra arbetet med.

Svensk Innebandys presschef Sebastian Nurmi hade en lång genomgång om hur SSL-klubbarna kan förbättra arbetet med medierna. Det kom tips, råd och exempel på vad man faktiskt kan göra för att innebandyn kan synas mer. Ett exempel som togs upp var Sportbladets innebandyblogg.

– Den kan man ju enkelt lägga upp på vår hemsida. Jag följer honom själv, säger Lisbeth Adamenko, som sitter med i Rönnby Västerås styrelse.

Kommunikatören Anton Rosenblad förklarade sedan hur arbetet i de sociala medierna kan förbättras. Något som är viktigt att tänka på är de olika målgrupperna i de olika sociala medierna – och att man varierar sitt innehåll.

– Där skulle vi kunna gå ut mer på vår Twitter och Facebook och ställa frågor för att få i gång diskussioner. På vår hemsida är det mycket matchrapportering, det skulle man också kunna se över. Och något Instagram-konto har vi inte än. Jag har aldrig tänkt på att det är ungdomar där, och de är ju en viktig publik för oss, säger Adamenko.

Passet avslutades med en genomgång av Svensk Innebandys policy och utvecklingsmodell. Utvecklingschefen Emil Risberg visade hur innebandysverige bör jobba för att hålla kvar utövarna i sporten.

– Det är alltid nyttigt att höra sådant. Inom Rönnby har vi policys, men mer uttalade än nedskrivna.
Tar ni med er arbetet hem till klubben nu?
– Ja, men vi påbörjar det redan här. Vi jobbar jättemycket på plats, långt in på kvällarna, säger Adamenko.

Eftermiddagen kommer att handla om marknad för SSL. Under kvällen påbörjas arbetet med Human Resource Management (HRM), vilket sedan fortsätter under fredagen. Fredagen avslutades sedan med ett föredrag om hur man kan utveckla SSL ytterligare.

Läs mer:
Över 100 personer på Föreningsutvecklingsresan
Homogen grupp ska lyfta elitinnebandyn
Elitlicensen diskuterades på första föredraget
Idrottsjuridik ett vinnande koncept - enligt juristen
"Vi ser oss inte som konkurrenter"
Så ska SSL bli en mer intressant produkt

Följ Föreningsutvecklingsresan 2015 i sociala medier under hashtagen #fu2015


Författare: Anton Rosenblad