2015-05-29 11:46

Nu kommer EuroGames till Stockholm


Foto: Per Wiklund

I augusti arrangeras EuroGames Stockholm, och där är innebandy en av sporterna man kan tävla i.
– Som en av Sveriges största idrotter måste vi synas och visa upp oss. Vi måste visa att alla får vara med, säger Hanna Wiklund på Stockholms Innebandyförbund. 

EuroGames Stockholm är ett av världens största hbtq-evenemang. Det grundades redan 1992 för att motverka diskriminering, underlätta integration och stödja rättigheten till att utöva sin sport oberoende av sexualitet.

– Att vi har fått EuroGames till Stockholm är fantastiskt. En av de 28 sporterna som representeras under 5-9 augusti är innebandy, vilket är jätteroligt. Det känns som en självklarhet då innebandyn är så stor i Sverige. Ryssland är ett av de länder som kommer att stå för motståndet vilket kommer bli roligt att följa, då man självklart vill sprida innebandyn runt om i världen, säger Hanna Wiklund.

Det blir en tvådagarsturnering med mixade lag, där alla är välkomna. Man spelar med fem utespelare + målvakt (om något lag skulle ha svårt att få fram en målvakt finns alternativet att spela utan målvakt, bara utespelare). Tävlingen kommer att spelas i Enskedehallen och just nu är det sex lag anmälda. Två från Sverige, och ett var från Ryssland, Norge, Schweiz och Finland.

– Att vara med i EuroGames är inte bara att idrotta på banan, utan det erbjuds ett politiskt program, utställningar, konstprojekt och en filmfestival. Organisationen EuroGames Stockholm räknar med 5 000 deltagare från hela världen och minst 200 000 besökare. Självklart ska innebandyn synas. Som en av Sveriges största idrotter måste vi synas och visa upp oss. Vi måste visa att alla får vara med, säger Wiklund.

Under invigningsdagen, 5 augusti i Kungsträdgården i centrala Stockholm, kommer Stockholms Innebandyförbund vara på plats där det finns möjlighet att prova på innebandy.

Sista anmälningsdatum är 31 maj. Gå in här för att anmäla dig.


Författare: Anton Rosenblad