Lanver vill lyfta Sverige till VM-bronset - Innebandy.se
2015-05-03 01:43

Lanver vill lyfta Sverige till VM-bronset


Felix Lanver (66) vill göra flera mål mot Tjeckien. Foto: Calle Ström

Det är innebandysäsongens allra sista match för svensk del. Sveriges U19-herrar möter Tjeckien i VM i Helsingborg. Och planen för att knipa bronset är glasklar. 

I dag 12.00 står Sverige redo i Idrottens Hus i Helsingborg. Den oerhört tunga semifinalförlusten mot Schweiz i går ska vara glömd – nu är siktet inställt på att vinna bronset.

– Jag tycker fortfarande det handlar om att vi ska spela boll, men vi får inte glömma bort att det gäller att ta avslut också. Vi hade en grym energi mot Schweiz och laget var på rätt nivå. När vi kan pumpa på använder vi samma idéer vi har pratat om, säger Sveriges förbundskapten Fredrik Holmgren.

Sverige förlorade mot Schweiz i semifinalen med 7-6 efter straffar. Snipern Felix Lanver visade där klass och stod för två mål och två assister. Nu vill han fortsätta på den inslagna vägen.

– Vi ska fortsätta på den banan som vi hade efter två perioder där vi krigade för varandra och spelade med desperation. Det är det vi ska göra för att slå Tjeckien. Vi strävar efter bronset nu.

Sverige slog Tjeckien redan i den sista gruppspelsmatchen i U19-VM med 5-4 och kan alltså ha ett litet mentalt övertag. Det kan lyfta laget till bronsjubel i dag.

Matchen startar 12.00 i Idrottens Hus. Biljetter finns här.
Hd.se sänder matchen live.

Finalen mellan Finland och Schweiz startar 13.45 och sänds live på TV12, TV4 Play Premium och hd.se.


Författare: Anton Rosenblad