Homogen grupp ska lyfta elitinnebandyn - Innebandy.se
2015-05-10 16:25

Homogen grupp ska lyfta elitinnebandyn


Mikaela Mikaelsson hälsade alla välkomna till Föreningsutvecklingsresan 2015. Foto: Anton Rosenblad

Under söndagseftermiddagen startade Föreningsutvecklingsresan 2015 på Rhodos. Den kommande veckan ska nu 20 elitföreningar diskutera fram hur innebandyn kan lyftas ytterligare.

Mikaela Mikaelsson, som sitter i Svensk Innebandys styrelse, välkomnade den över 100 personer starka gruppen på plats på Rhodos i Grekland. Mikaelsson har varit med sedan föreningsutvecklingen startade 2001 – och visst har även utvecklingen utvecklats.

– Från början tänkte man att föreningarna skulle få önska vad de ville ha. Men vi insåg snabbt att det vi behövde göra var att höja lägstanivån. Då funderade vi på vad det var som skulle kunna göra det. Hur får man en förening att tänka helhet? Hur bör man organisera sig, frågar sig Mikaela Mikaelsson och fortsätter:

– Vi ville visa hela kartan. Det här var helt unikt, det fanns ingen annan idrott som jobbade så systematiskt som vi gjorde redan 2004. Och då hittade vi också en modell som fungerade.

Ja, redan då bjöds det in föreläsare och forskare som hade undersökt hur föreningsutveckling fungerar. Och nu, när Föreningsutvecklingsresan går in på sitt åttonde år, är det återigen ett nytt upplägg. I år är det bara elitföreningar som är med på resan.

– De här föreningarna är vana vid att synas och marknadsföra sig. Vi tror att den här nivån är mer homogen för elitföreningarna. Första dagen känner de lite på varandra, sedan släpper det snabbt när de inser vad de kan göra för svensk innebandy tillsammans, säger Mikaelsson.

Redan under söndagskvällen startar föreläsningarna när det ska pratas ekonomi. Sedan följer fullspäckade dagar för samtliga på plats.

Läs mer:
Över 100 personer på Föreningsutvecklingsresan

Följ Föreningsutvecklingsresan 2015 i sociala medier under hashtagen #FU2015


Författare: Anton Rosenblad