2015-05-17 07:38

Göran Harnesk bara positiv efter FU-resan


Göran Harnesk avslutade den sista samlingen med en "groupie". Foto: Anton Rosenblad

Ett större samarbete föreningarna emellan. Det hoppas och tror nu Svensk Innebandys generalsekreterare Göran Harnesk blir resultatet av Föreningsutvecklingsresan.

En lyckad vecka är till ända på Rhodos. I år var det ett annorlunda upplägg på Föreningsutvecklingsresan. Bara SSL-klubbar var med, och över 100 personer jobbade stenhårt för att utveckla Svenska Superligan på alla sätt. När nu veckan summeras är det bara positiva tankar från Svensk Innebandys generalsekreterare Göran Harnesk.

– Det har varit en intensiv vecka och lite annorlunda mot tidigare föreningsutvecklingsresor. Det har varit intensiva diskussioner både i stora och små grupper. Det är ett otroligt stort engagemang på alla här. Det är många som vill väl och det här skapar en enorm framtidstro. Det här är något jag hoppas alla bär med sig, att det kommer att bli riktigt bra, säger han. 

Nu återvänder föreningarna hem och ska sprida budskapet från det som sades under veckan. Varje förening har ett stort arbete framför sig, men Harnesk är fortsatt positiv.

– Det här har fött att man vill jobba tillsammans. Man kommer söka varandra och hitta varandra, och det blir väldigt avgörande, säger han och tillägger:
– Vi på förbundet har fått läxor, Svensk Elitinnebandy har fått mycket att jobba med. Det kommer att bli ett stort och bra resultat.

Läs mer:
Över 100 personer på Föreningsutvecklingsresan
Homogen grupp ska lyfta elitinnebandyn
Elitlicensen diskuterades på första föredraget
Idrottsjuridik ett vinnande koncept - enligt juristen
"Vi ser oss inte som konkurrenter"
Så ska SSL bli en mer intressant produkt
Nu ska SSL-klubbarna synas mer - överallt
SSL:s utveckling kräver omfattande arbete
Goda exempel summerade Föreningsutvecklingsresan

Följ Föreningsutvecklingsresan 2015 i sociala medier under hashtagen #fu2015


Författare: Anton Rosenblad