2012-05-09 12:06

Vaaras trupp till student-VM

Förbundskapten Jan-Erik Vaara har tagit ut herrtruppen till det studentlandslag som ska spela student-VM i Tjeckien 23-27 maj.

Truppen, som har 15 spelare från SSL och tio spelare från Allsvenskan, beskrivs av Jan-Erik Vaara som en mix av gammalt och nytt. Bara Tyresö Trollbäckens målvakt Benjamin Löfdahl har tidigare erfarenhet av A-landslagsspel.

– Det är ett blandat gäng med såväl yngre mer oerfarna spelare som mer erfarna med namn som exempelvis Johannes Skog, konstaterar Vaara och fortsätter:

– Några av spelarna kommer inom en kort tid banka på A-landslagsdörren. Student-VM är ett bra tillfälle att testa spelare som exempelvis Jon Hedlund, Emil Julkunen och Benjamin Löfdahl.

Student-VM är inne på sin femte upplaga och avgörs i tjeckiska Prag 23-27 maj. I det senaste mästerskapet som avgjordes i Umeå 2010 tog Sverige guld på både dam- och herrsidan.

Vaara hoppas på goda resultat för Sverige även i årets upplaga, och lyfter samtidigt fram student-VM som något oerhört betydelsefullt för innebandyns utveckling.

– Det är viktigt för innebandyn att visa sig i de här sammanhangen. Vi vill ju sprida ut oss i de flesta kanalerna för att bli en större idrott internationellt. På så sätt får vi innebandyn att bli en OS-sport i framtiden.

– Student-VM är också ett tillfälle för våra landslag att visa upp sin verksamhet. Det är unikt på det sättet att spelare som är ganska långt från A-landslagsspel får ta del av landslagsverksamheten. Det finns ett utvecklingssyfte och en långsiktighet i detta som är viktig. Förhoppningsvis kan spelare inspireras och gå vidare i karriären.

Laget kommer inte att ha någon samling före mästerskapet så det blir rakt in i hetluften för Vaara och hans mannar.

– Det är lite tufft när vi inte får spela ihop laget. Vi får förbereda oss på bästa sätt och under mästerskapet kommer vi bland annat arbeta med grupparbeten och videoanalyser för att få ihop laget på bästa sätt.

– Vi strävar efter guld förstås, men det är väldigt svårt att veta vad de andra lagen har för kapacitet.


Herrtruppen till student-VM 23-27 maj

Målvakter
Jon Hedlund, Pixbo Wallenstam IBK
Benjamin Löfdahl, Tyresö Trollbäcken IBK

Backar
Simon Cocozza, Pixbo Wallenstam IBK
Jesper Johansson, IK Sirius IBK
Andreas Livh, Jönköpings IK
Kim Lundström, IBK Dalen
Daniel Thorsson, AIK
Johan Wedin, Granlo BK
Tim Wiklund, Pixbo Wallenstam IBK

Forwards
Tobias Henrysson, Lindås IBK
Emil Julkunen, Pixbo Wallenstam IBK
Rikard Alexandersson, Fagerhult Habo IBK
Simon Lindroos, Jönköpings IK
Erik Nilsson, Umeå City IBK
Martin Rustas, Tyresö Trollbäcken IBK
Victor Selindh, Lindås IBK
Johannes Skog, IBF Falun
Fredrik Stensved, AIK
Ola Vestberg, Tyresö Trollbäcken IBK
Jonas Ågren, Linköping IBK


Författare: Daniel Karlsson