2012-05-25 13:30

Svenska damerna vann tredje raka

Curt Söderströms studentlandslag vann under fredagen gruppspelsmatchen mot Schweiz med 11-2. Sveriges damer vann därmed gruppen och ställs återigen mot gruppjumbon Schweiz i semifinal på lördag.

– Vi hade bestämt innan matchen att vi skulle försöka göra mål tidigt och avgöra matchen redan i första perioden, för att därefter gå ner i varv och spela av matchen, säger förbundskapten Curt Söderström.

Söderström fick som han ville. Innan slutsignalen för den första perioden ljöd hade Sverige skaffat sig en 5-1-ledning. Den andra- och tredje perioden vann Sverige med 3-0 respektive 3-1. Sverige vann med klara 11-2 mot ett Schweiz som ville mer än vad de levererade.

– Schweiz försökte spela en positiv innebandy. Sen har de några spelare som inte håller klass, men det får man räkna med när det är ett studentlag, konstaterar Söderström.

– För vår del är jag riktigt nöjd med hur tjejerna har anammat det taktiska upplägget vi talat om inför matcherna. De hittar lösningar utifrån att vi utnyttjar hela spelplanen. Det har ingen betydelse hur motståndarna spelar, de hinner inte täcka upp utan vi spelar helt enkelt ut dem, säger Söderström som också berömmer Sveriges passningsspel som i tidigare matcher kritiserats av honom.

På lördag väntar alltså Schweiz igen, den gången i semifinal. Även om Sverige vann fredagens match med klara 11-2 vill Söderström inte ta ut någon seger i förskott.

– Vi har gjort tre bra matcher i gruppspelet, men nu är det semifinal och det är nu det verkligen gäller. Det handlar om att satsa för fullt och göra två bra matcher med fokus på varje detalj i spelet. Vi får inte bli nonchalanta bara för att vi vunnit med klara siffror idag. Allt kan hända, det är trots allt idrott, säger Söderström.

Poängbäst i Sverige var Sandra Larsson som noterades för 2+1. Julia Larsson och Emelie Nordlinder gjorde två mål vardera.

Skadeläget i den svenska truppen är under kontroll, men ett par namn är något osäkra.

– Moa Schilström har en fotledsvrickning och Johanna Dahlin hamnade i en olycklig sargincident i slutet av Schweizmatchen där sargen delade sig. Jag tror och hoppas att båda är tillgängliga för semifinalen på lördag.


Matchfakta Schweiz-Sverige 2-11 (1-5, 0-3, 1-3)

Första perioden
0-1 (07.08) Julia Larsson (Emma Torikka)
0-2 (11.46) Isabell Larsson (Johanna Dahlin)
0-3 (11.58) Sandra Larsson
1-3 (15.11) Sandra Hadorn (Laura Bürgi)
1-4 (15.35) Emelie Nordlinder (Isabell Larsson)
1-5 (18.16) Emelie Nordlinder (Johanna Dahlin)

Andra perioden
1-6 (30.44) Sandra Larsson (Emma Torikka)
1-7 (32.33) Johanna Holmbom (Sandra Larsson)
1-8 (36.13) Julia Larsson

Tredje perioden
1-9 (43.57) Sofie Engel
1-10 (53.06) Helga Karlsson (Johanna Holmbom)
1-11 (58.34) Sara Bergström (Emelie Wibron)
2-11 (59.50) Fabienne Thoma

Källa: IFF.


Så startade Sverige

Målvakt
Linnea Jonsson

Förstafemman
Sofie Engel
Emelie Wibron
Johanna Holmbom 
Sara Bergström
Helga Karlsson

Andrafemman
Malin Eriksson
Sofie Andersson
Isabell Larsson 
Johanna Dahlin
Emelie Nordlinder

Tredjefemman
Emma Torikka
Alexandra Högberg
Julia Larsson
Lina Örnberg
Sandra Larsson

På bänken
Moa Schilström
Sara Helin
Malin Wikström
Linnea Lexe


Författare: Daniel Karlsson