Nya statistiksidor - Innebandy.se
2012-05-11 09:30

Nya statistiksidor

Idag presenterar vi de nya statistiksidorna här på innebandy.se. Numer kan vi erbjuda en välfylld central med listor, resultat och rekord från damernas och herrarnas högsta serie genom tiderna.

> Vidare till innebandy.se/statistik/damer
> Vidare till innebandy.se/statistik/herrar

Här nedanför går vi igenom en del av innehållet på statistiksidorna.

 


 
Varje serie på högsta nivå har numer ett eget samlingsdokument. Detta innehåller sluttabell, poängliga, resultat (datum, spelplats, domare, publiksiffra och periodresultat) samt komplett spelarstatistik för de deltagande lagen. 
 
 
 

 
I lisningen till vänster finns även en länk som heter ”Rekord och noteringar” för varje säsong. Här hittar man bland annat säsongens målrikaste matcher och perioder, de spelare som gjort flest poäng i en match och de som har gjort de snabbaste målen. De sista sidorna innehåller noteringar med anmärkningsvärd statistik från matcherna. Totalt har det just nu skrivits in noteringar från ungefär 3 200 matcher.
 
 
 

 
Hjärtat i statistikprojektet är spelarstatistiken. Här listas samtliga spelare som spelat i högsta serien genom tiderna. Sorteringen är gjord alfabetiskt efter spelarnas efternamn.
 
Efter säsongen 2011/12 är det 4 020 spelare som spelat i damernas högsta serie sedan starten 1993/94. På herrsidan är motsvarande summa 4 498 sedan premiären 1989/90.
 
 
 

 
Dokumentet ”Säsongsrekord” redovisar spelarna som har gjort flest poäng under en säsong men även vilket lag som har högst snitt gjorda mål av ett lag samt flera ytterligare rekordlistor av liknande slag.
Underrubriken Rekord innehåller även ”Matchrekord, lag” och ”Matchrekord, spelare”.
 
 
 

 
”Spelade matcher” innehåller en lista över de spelare som spelat flest matcher i högsta serien. För att komma in på damernas topp 100 krävs just nu att man har spelat 182 matcher eller mer. Motsvarande siffra på herrsidan är 247.
Underrubriken Spelarstatistik genom tiderna innehåller även ”Poängstatistik” och ”Utvisningar”.
 
 
 

 
”Publikstatistik” visar i stapeldiagram utvecklingen av publiksnittet säsong för säsong, dels när det gäller grundserien men även separat för slutspelet. Bland rekordlistorna visas vilka lag som haft högst säsongssnitt samt vilka enskilda matcher som har lockat flest åskådare.
 
 
 

 
Tidigare har vi redovisat vilka domare som har dömt flest matcher i högsta serien sammanlagt (damer+herrar). Nu publicerar vi för första gången denna statistik uppdelat för damer respektive herrar. Dokumentet ”Domarstatistik” innehåller även utvecklingen av utvisningssnittet säsong för säsong samt även en summerad utvisningsstatistik per lag.
Underrubriken Övrigt innehåller även ”Maratontabell” och ”Blandad statistik”.
 
 
 

 
Tidigare har vi publicerat dokumentet ”Slutspelsrekord”. Nu har vi brutit ut statistiken kring ”SM-medaljer” och publicerar detta separat. Förutom individuell statistik finns översikt över vilka lag som har tagit SM-medaljer genom åren.
 

Läs mer:
Kartläggningen komplett
Så får du ut det mesta av issuu.com
Om statistiken
 
 
Till statistiken:
Damer
Herrar 
 


Författare: Daniel Karlsson