2011-05-18 12:57

Värdfamiljer sökes

STS High School i Göteborg letar ivrigt efter värdfamiljer åt sina utbyteselever. Några av dem har innebandy som stort intresse.

Värdfamiljen står för mat, husrum och sitt engagemang. Att ta emot en elev från ett annat land är ett bra sätt att lära känna en ny kultur och en underbar erfarenhet för hela familjen. Året som värdfamilj brukar sluta med vänskapsband för livet!

Klicka här för att läsa mer om att bli värdfamilj

 

Eetu (-93) Finland
 
Eetu bor i Åbo i Finland med sin mamma och pappa. Han är yngst av fem syskon och är den ende som bor kvar hemma. Han brinner för innebandy men annars tycker han om att läsa, dator, musik, olika bollsporter, spela kort, måla m m. Eetu är en positiv, ansvarsfull och sportig kille. Han vill gärna fortsätta spela innebandy i Sverige. Idag läser han naturvetenskapliga ämnen men tycker också om historia, finska och samhällskunskap. Han är bra på att skriva uppsatser. Han tycker om att följa hockey på tv, speciellt NHL. Eetu tycker om Sverige och människorna och är nyfiken på det svenska gymnasiet.

 

Essi (-94) Finland
 

Essi bor i Kellokoski i södra Finland tillsammans med sina föräldrar, två yngre syskon och en hund. Hon tycker om att fotografera, dansa, läsa, sjunga och lyssna på musik, jogga, spela innebandy m m. Hon är mogen, social och sportig. Essi spenderar mycket tid tillsammans med sin familj. Hon har lätt för att komma överens med andra människor så hon har många vänner. På helger och kvällar hittar hon gärna på roliga aktiviteter. Hon tycker om att studera språk och vill lära sig svenska flytande.

 

Yannik (-95) Tyskland
 

Yannik bor i Butzbach i Tyskland, en liten stad nära Frankfurt. Där bor han med sina föräldrar och en äldre bror. Pappan reser mycket i arbetet men de försöker alltid göra mycket saker tillsammans i familjen. Yannik spelar innebandy i ett nationellt lag men han har även en hel del andra intressen såsom fotboll, ishockey, gitarr och saxofon. Han är en glad kille som har lätt för att få vänner. I Sverige vill han få nya vänner, bli en del av värdfamiljen och gärna prova utomhusaktiviteter.
Bästa ämnena i skolan är engelska och sport. Han kan bo i hem med katter men inte ha dem i rummet då han är lite allergisk.

 


Zuzana (-94) Tjeckien
 

Zuzana bor tillsammans med sina föräldrar i en by i Tjeckien. Hon har två äldre bröder som har flyttat hemifrån. Zuzana tycker mycket om djur och har en hund och två marsvin. Hon tycker om att vara aktiv i skolan oh har varit ansvarig för skoltidningen. Nu representerar hon sin klass i skolan och hjälper till att arrangera skolans julshow. Zuzana är aktiv och är en duktig innebandyspelare och är målvakt. Men det är många sporter som tilltalar henne, t ex att rida, cykla, spela fotboll och dansa. Hon vill bli advokat i framtiden.


Författare: Daniel Karlsson