2011-05-13 10:00

Nya utmaningar för Mattias

Efter nästan fyra år som utvecklingschef på Svenska Innebandyförbundet så lämnar Mattias Hjelmberg skutan för nya utmaningar.

Mattias kom till SIBF från Riksidrottsförbundet i augusti 2007. På RF arbetade Mattias med barn- och ungdomsidrott, och nu återvänder han till RF med nya arbetsuppgifter.

– Jag ska arbeta strategiskt och operativt med opionsbildning, lobbying och samhällsrelationer och det ska bli jättespännande. Det känns som en stor utmaning och det var anledningen till att jag valde att tacka ja till erbjudandet, säger Mattias.

 

Mattias Hjelmberg lämnar SIBF för att jobba med RF.

 
Mycket har hänt under Mattias tid på SIBF.

– Det har varit många infallsvinklar och projekt för vår avdelning där vi är flera som jobbar med utbildnings- och utvecklingsfrågor. Vi har nått framgångar på flera områden, som innebandygymnasierna, spelarutvecklingsmodellen, föreningsutvecklingen och annat. Vi har flyttat fram våra positioner helt enkelt, säger Mattias.

– Den stora utmaningen framöver är att nå ut till alla föreningar och implementera och kommunicera SIBF:s tankar och idéer och se till att de får gehör. Nu handlar det till exempel om att kommunicera ut spelarutvecklingsmodellen.

Vi tackar Mattias för hans tid på SIBF och önskar honom lycka till med sitt nya uppdrag!


Författare: Daniel Karlsson