2011-05-04 18:00

Magiska framspelningar av Kjellbris

Alex Kjellbris svarade får två magnifika framspelningar i 12-6-segern mot Tjeckien och stannade på totalt fyra poäng.

Först spelade Kjellbris fram Alexander Rudd till 2-0 och sedan Emil Johansson till 7-3 – två crosspassningar nära mål som gav lagkamraterna öppen bur där de bara behövde raka in bollen.

– Ja… det var lite osjälviskt, men de måste ju får göra mål också, skrattar Alex.

– Nämen, jag spelar med riktigt bra spelare och då blir man bra själv också. Killarna hittar lediga ytor vilket gör att jag kan slå de öppnande passningarna. Målvakten tror ju att jag ska skjuta och då lägger jag bollen i sidled istället och då blir det ofta ännu bättre chanser.

Efter tre assist så smällde Alex Kjellbris själv in 9-3 efter en snygg prestation där han till slut sprätte in bollen i krysset.

– Jag kände att det var dags att sätta dit den för jag hade ju redan tre assist, säger Alex som också var nöjd med segern.

– Det känns väldigt bra. Vi hade ett mål om att ligga högt och göra många mål, och det lyckades vi med. Sedan så känns det som att vi släpper in lite för enkla mål, vi är inte med på deras frislag från hörnet där de gör 3-4 till exempel.

De gjorde också en del mål från ytan precis framför mål?
– De kommer med en kille i mitten och sedan kommer en kille till bakom, och så slänger de in bollen på honom när vi är felvända. Det måste vi justera.

 
 
Alex Kjellbris levererade fyra poäng mot Tjeckien. Foto: Jonas Gustavsson.


Alex Kjellbris är inte sen att hylla VM-laget som nu har två raka segrar. 

– Detta är några av Sveriges bästa spelare vilket är en kontrast mot var man spelar till vardags. Man vet hela tiden var alla är och var man kan slå passningarna, och det är en stor trygghet. Vi har tränat och spelat tillsammans i en vecka så vi börjar känna varandra nu.

Och självförtroendet är på topp efter den fina VM-starten?
– Självförtroendet är på topp just nu eftersom matchen mot Tjeckien var toppmatchen i gruppen. Men nu släpper vi det här och blickar mot nästa match.

-> Läs mer i VM-guiden


Författare: Daniel Karlsson