2011-05-05 12:30

In i hetluften direkt

Wiktor Bladh anslöt till den svenska VM-truppen under onsdagseftermiddagen och mindre än ett dygn senare spelade han match.

Bladh gick in som center i matchen mot Estland.

– Det var nervöst till en början, men jag fick mycket hjälp, berättar Wiktor efter VM-debuten.

– Det var skönt att komma in i turneringen direkt, även om Estland inte är ett av de bättre lagen. Det är bra att komma in i spelet och lära känna lagkamraterna.

Wiktor hann också med hela tre mål, varav det första var riktigt snyggt när han slog in 7-1 i tomt mål efter en vacker framspelning av Kasper Hedlund.

– Kasper (Hedlund) serverade en bra macka så det var bara att trycka in bollen, säger Wiktor som tyckte det var skönt att få göra mål och poäng direkt.

– Det betyder väldigt mycket för då lossnar spelet. Det skulle vara jobbigt om matchen blir 19-1 och att man inte skulle ha gjort en enda poäng.

 

Wiktor Bladh blev tremålsskytt i VM-debuten. Foto: Jonas Gustavsson.

 
Bladh, som spelar i Storvreta Ungdom, kom in som ersättare för Daniel Åkesson som har problem med en axel. Och samtalet från förbundskaptenen Jan Gustafsson kom helt oväntat.

– Det var verkligen oväntat men väldigt skoj, säger Wiktor.

– Jag satt i bilen på väg till sommarstugan så det var bara att vända och åka hem och packa. Men det var ingen tvekan om att komma.

Har du spelat på länge?
– Jag har haft ett uppehåll, men jag har hållit igång så bra jag kunnat på egen hand. Efter den här genomköraren så är jag inne i det igen.

Vad säger du om matchen mot Estland i stort?
– Den var bra, men vi kan bättre. Vi borde ha satt fler chanser, men det var helt okej.

-> Läs mer i VM-guiden


Författare: Daniel Karlsson