2011-05-03 16:50

Debutanten behövde 20 sekunder

Martin Willsund gjorde mål i sitt första byte i sin första landskamp – ett mål som föranledde VM-premiärvinsten mot Lettland.

Willsund petade in en retur redan efter 20 sekunder av VM-premiären mot Lettland. Hans första landslags- och VM-mål i hans första landskamp.

– Det kan inte bli så mycket bättre egentligen, säger Martin och berättar om sitt första byte.

– Jag kom in och ställde mig framför kassen och fick in bollen. Mitt jobb är att ställa mig där och skymma för att andra ska kunna göra mål, men nu kom bollen till mig istället och det var bara för mig att peta in den.

Skön start med andra ord?
– Det blev troligen en stor skillnad för mig att få göra det målet, eftersom pressen släppte lite grand och då kunde jag spela mer avslappnat. Det kändes väldigt bra och jag fick ju sätta några kassar till. Det var verkligen jättekul. 

 

Martin Willsund nätade efter blott 20 sekunder av sin landslagsdebut. Foto: Jonas Gustavsson.

 
Willsund, som gjorde totalt tre mål mot Lettland, var annars inte inställd på VM-spel eftersom han gick skadad under senvintern.

– Jag bröt handleden i mitten av januari. Sedan gick jag med gips i fem veckor och läkarna sade från början att den här säsongen är körd, men jag spelade några matcher med Färjestaden i slutet av säsongen, och det var ju ingen som trodde det. Och det var ingen som trodde att jag skulle spela VM heller, berättar Martin som blev överraskad när han fick beskedet att han ska spela U19-VM.

– Ja, det måste jag erkänna att jag blev. Det är en dröm som går i uppfyllelse.

Vad har du för förväntningar?
– Jag har sagt från början att jag bara är glad att vara med här och jag ska ta den roll jag blir tilldelad. Får jag sitta på bänken så kommer jag fylla vattenflaskor åt de andra och får jag spela så kommer jag göra det till 100% för lagkamraterna.

-> Läs mer i VM-guiden 


Författare: Daniel Karlsson