2011-05-06 14:40

Albin och förstafemman steg fram

Sveriges förstafemma låg bakom fem av åtta mål mot Schweiz och truppens yngste spelare Albin Sjögren satte två av målen.

Han petade dels in 4-2 under en avvaktande utvisning och fick sedan en vacker macka av kedjekamraten Alexander Rudd när han smällde in 7-3-målet.

– Det var en tillfällighet att jag fick in det första målet, men det andra var snyggare, där jag och Alexander Rudd fick visa lite teknik, skrattar Albin Sjögren.

Förstafemman, där förutom Sjögren och Rudd även Emil Johansson, Kevin Liebeck-Asp och Alex Kjellbris ingår, levererade alltså fem av de åtta svenska målen. Kemin i enheten är mycket bra.

– Vi har tränat mycket tillsammans, både under lägret i Malmö och nu i Tyskland, så vi börjar hitta varandra riktigt bra, säger Albin som har svårt att peka på varför det fungerar så bra.

– Jag vet faktiskt inte. Vi är ju tre från Umeå som känner varandra bra och som vet var vi har varandra, och det hjälper ju hela femman.

Ni byter positioner hela tiden, har ni koll var alla är hela tiden?
– Jo, det har vi, och vi har snackat mycket om det. Vi visste att Schweiz kör man mot man så vi har tränat på att växla positioner.

Vad säger du om semifinalen?
– Det var lite nervöst från början, men när vi gjort tre kassar så vågade vi släppa loss lite mer. Jag tycker att vi för spelet. De står bara och väntar på att vi ska göra någonting, och när vi gör saker i rätt läge så hänger de inte med. De har inte så mycket chanser tycker jag.

 

Albin Sjögren och förstafemman steg fram ordentligt mot Schweiz. Foto: Jonas Gustavsson


Frågan är då om enheten har mer varianter att visa upp i finalen.

– Nja… det får vi se. Det avslöjar vi inte nu, skrattar Albin som redan nu ser fram emot VM-finalen.

– Ja, det är väldigt stort. Det var ingenting man kunde tänka sig som liten, men nu är man där.

-> Läs mer i VM-guiden


Författare: Daniel Karlsson