2010-05-08 23:50

VM-guld till Sverige

Finland gav Sverige en tuff match i VM-finalen. Men när finskorna höll på att närma sig gick Sverige ifrån igen. Segersiffrorna skrevs till 6-4 sedan en av turneringens bästa spelare, Cassandra Edberg, både inlett och avslutat målskyttet.

Matchen satte full fart direkt från början. Redan efter en minut såg Cassandra Edberg till att bollen gick i en båge över finska målvakten och 1-0 var ett faktum. Sverige hade mest boll i perioden och Michelle Rydin som gjorde sin första match från start var påpassligt framme på en retur och slog in 3-1.

Finland kontrade vasst och fick in två bollar i första perioden.


Cassandra Edberg, trea fån vänster, var en av de svenska spelare som visade vägen. Foto: Klas Pettersson.

I den andra perioden bytte lagen chanser med varandra och spelet böljade fram och tillbaka. Finland hade lite grepp om händelserna i slutet av perioden och man lyckades också göra periodens enda mål. Det kom i power play.

Sverige fick inleda den tredje perioden i numerärt överläge. Och det gav resultat redan efter 19 sekunder.

Michelle Rydin bakom målet hittade sedan snyggt in till Therese Karlsson som kunde göra 5-3 och sitt tredje mål i matchen.

Finland reducerade men i tom bur kunde Cassandra Edberg fastställa slutresultatet 6-4.Sveriges U19-damer är världsmästare igen! Foto: Klas Pettersson.

 
Etter gulden 2004 och 2006 var detta nu Sveriges tredje VM-guld.

Matchfakta


Författare: Klas Pettersson