2010-05-13 11:56

Utklassningsseger för Sverige

Inledningsmatchen i student-VM blev som väntat inga problem för de svenska herrarna. Segern mot Japan skrevs till hela 33-0.

Sverige, som spelade på två femmor, satte tonen direkt i matchen och innan tio minuter var spelade visade resultattavlan 7-0, och innan den första perioden var över hade Sverige dragit ifrån till 17-0.

Måltakten minskade allt eftersom matchen tickade på – andra perioden vanns med 10-0 och den sista perioden med 6-0 – och förbundskaptenen Kent Göransson luftade delar av bänken mot slutet av matchen.

– Ja, det kom in en del spelare allteftersom, berättar Göransson som tyckte det var svårt att dra några växlar av insatsen.

– Det är svårt att få någon värdemätare efter en sådan här match. Siffrorna rann iväg tidigt och det ska det göra mot ett sådant här motstånd. Japans spel handlade i mångt och mycket om att försöka lära sig något av oss. Om de lärde sig något vet jag inte.

Anledningen till att måltakten blev mindre och mindre intensiv under matchen berodde på att Sverige drog ner tempot.

– Det stämmer att vi drog ner lite på tempot och vi försökte spela ett lite större spel, säger Göransson. 

 

Simon Klein, tremålsskytt, var en av alla svenska forwards som öste in mål mot Japan. Foto: Magnus Andersson.


Benjamin Löfdahl i det svenska målet fick mota blott nio skott. Sverige sköt å andra sidan 49 skott på det japanska målet och hade således en fin effektivitetsprocent.

Flera spelare i det svenska laget öste in poäng. Effektivast var Peter Sundelin med tio poäng (6+4) tätt följd av Jens Frejd på nio poäng (4+5) och Emil Julkunen på åtta poäng (2+6).

Nästa match för Sveriges herrar blir klockan 17:00 då man ställs mot betydligt tuffare motstånd i form av Tjeckien.

– Nu blir det två luncher och sedan en matchgenomgång strax innan klockan tre, berättar Kent Göransson om uppladdningen inför dagens andra match.

– Förväntningarna är höga inför den matchen och vi har tydliga målsättningar med det vi gör. Det gäller att sätta ramarna inom laget och vi måste se till att minimera våra egna misstag mot Tjeckien för de är ett riktigt bra lag.

De svenska damerna går in i turneringen klockan 20:00 ikväll då man ställs mot Finland.

Matchfakta Sverige - Japan

Student-VM på innebandy.se
Officiell hemsida
Student-VM på SVT Play


Författare: Jonas Gustavsson